Martat mukana Pridessa

Marttaliitto on myös vuonna 2023 Helsinki Priden virallinen yhteisökumppani. Tervetuloa mukaan juhlimaan yhdenvertaisuutta kanssamme!

Pride-viikolla yhteistyömme Väestöliiton kanssa näkyy sekä yhteisessä elokuvanäytöksessä että puistojuhlassa. Torstain elokuvanäytöksessä Kenian sateenkaaren alla (2022), seurataan uskonnollisessa yhteisössä eläviä kenialaisia sateenkaari-ihmisiä ja -aktivisteja. Elokuvan jälkeen kuulemme afrikkalaisia vieraita. Lauantain puistojuhlassa pääsee askartelemaan afrikkalaisista kankaista Pride-kukkia. Materiaalimaksulla tuemme naisten sekä seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen oikeuksien edistämistä Afrikassa.

Pride-kumppanuus sopii hyvin Marttojen arvopohjaan. Martoille kaikki ovat yhdenvertaisia ja Martoissa kaikki ovat yhdenvertaisia. Marttailu kuuluu kaikille iästä, taustasta, sukupuolesta, elämäntilanteesta ja kaikista mahdollisista tekijöistä riippumatta. Edistämme kaikenlaisten perheiden ja kotien hyvää ja kestävää arkea.

Pride-kulkue ja puistojuhla

Pian on jälleen aika pukea martta-asut ylle ja osallistua yhdessä muiden marttojen tai marttamielisten kanssa Helsingin Pride -kulkueeseen lauantaina 1. heinäkuuta. Osallistuaksesi kulkueeseen sinun ei tarvitse ilmoittautua etukäteen vaan voit vain liittyä iloiseen joukkoomme! Muista ottaa mukaasi juomapullo, päähine ja vähän evästä. Ohjeistus ja lähtöpaikkamme tarkentuu ennen tapahtumapäivää.

Aiempien vuosien tapaan Martat järjestävät kulkue-etkot lauantaiaamuna brunssin ja yhteisen Pride-laittautumisen merkeissä. Ilmoittautuminen aukeaa pian!

Kulkue päättyy Kaivopuistossa järjestettävään puistojuhlaan! Marttateltalla tehdään kässämarttojen johdolla värikkäitä Pride-kukkia, joiden tuotto ohjataan sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöjen oikeuksien edistämiseen Afrikassa. Tervetuloa mukaan!

Lisätietoja: Emilia Laine, emilia.laine(at)martat.fi ja Terhi Lidqvist terhi.lidqvist(at)martat.fi