Martat marssivat lauantaina 2.7.2022 ylpeydellä yhdenvertaisuuden ja rakkauden puolesta.

Marttojen slogan Hyvästä arjesta parempi maailma ja hyvä arki kuuluu kaikille, raikuivat Helsingin kaduilla, kun marttajoukko jalkautui noin 80 000 muun marssijan tavoin näyttämään tukensa Pridelle. Pride-viikko on ollut Martoille ikimuistoinen, sillä Martat oli ensimmäistä kertaa Priden virallisena yhteisökumppanina. Kulkueeseen osallistumisen lisäksi vapaaehtoiset martat Kädentaitomarttoista ja Hyvistä Martoista ohjasivat Kiasmaan saapuneita ihmisiä tekemään ryijysolmuja sateenkaarenväriseen Pride-ryijyyn. Ainutlaatuinen ryijy, joka on yli 300 tekijänsä yhdessä aikaansaama luomus, oli viikonloppuna nähtävillä Kiasmassa. Sieltä ryijy siirtyy Priden väen mukana Kaapelitehtaalle Priden yhteisötiloihin.

Priden sanoma ja tavoitteet kaikkien ihmisten yhdenvertaisuudesta tarvitsevat näkyvyyttä vuoden jokaisena päivänä. Kyse ei ole yhden päivän, viikon tai kuukauden kampanjasta. Martat edistävät yhdenvertaisuutta teoillaan, jotta jokainen ihminen voi tuntea olonsa yhdenvertaiseksi muiden kanssa.

Marttojen ja Priden tämän vuoden teemat ovat hyvin samankaltaisia. Haluamme mahdollistaa ihmisten kohtaamisia ja tukea vahvaa yhteisöllisyyttä. Yhteisöllisyys toimii ehtymättömänä voimavara jokaiselle yksilölle. Koronavuosien jälkeen on tärkeää tuoda ihmisiä yhteen, kohtamaan toisensa ja kohtamaan myös itsensä. Omien tiedostamattomienkin ennakkoluulojen kohtaaminen mahdollistaa oman toiminnan avautumisen yhdenvertaisempaan suuntaan. Tervetuloa mukaan!

Pride-kumppanuus sopii hyvin Marttojen arvopohjaan. Martoille kaikki ovat yhdenvertaisia ja Martoissa kaikki ovat yhdenvertaisia. Marttailu kuuluu kaikille iästä, taustasta, sukupuolesta, elämäntilanteesta ja kaikista mahdollisista tekijöistä riippumatta. Edistämme kaikenlaisten perheiden ja kotien hyvää ja kestävää arkea.

Pride-kulkue

Muutaman vuoden tauon jälkeen on jälleen aika pukea ylle marttapaita tai -huivi ja osallistua yhdessä muiden marttojen tai marttamielisten kanssa Helsingin Pride -kulkueeseen lauantaina 2.7. Osallistuaksesi kulkueeseen sinun ei tarvitse ilmoittautua etukäteen. Tavataan Senaatintorilla oheiseen kuvaan merkityn tähden kohdalla rekka numero 11 vieressä kello 11.30. Kulkue lähtee liikkeelle kello 12.00. Muista ottaa mukaasi juomapullo, päähine ja vähän evästä, sillä päivästä on tulossa helteinen.

Aiempien vuosien tapaan Martat järjestävät kulkue-etkot lauantaiaamuna brunssin ja yhteisen Pride-laittautumisen merkeissä. Voit ilmoittautua mukaan yhteisille etkoille tästä linkistä. Etkot järjestetään Uudenmaan Marttojen toimistolla Lapinlahdenkatu 3A:ssa kello 9.30 alkaen.

 

Pride-ryijy

Martoille Priden yhteisökumppanuus tarkoittaa myös Pride-viikon ohjelman järjestämiseen osallistumista. Marttojen tämän vuoden käsityöteeman mukaisesti martat ovat opastavat Kädentaito Marttojen johdolla moniväristen ryijysolmujen teossa. Näytä, että olet Priden puolella ja solmi oma ryijysolmusi näyttävään Pride-ryijyyn. Ryijyä solmitaan Kiasman ensimmäisessä kerroksessa 28.6.-1.7. kello 13.00-19.00.

Materiaaleja

Marttojen sivut ovat pullollaan Priden teemaan sopivia materiaaleja, joista voitte hakea inspiraatiota yhdistyksenne Pride-tempaukseen.

Yhdenvertaisuuden teemavuosi -materiaalit löydät täältä.

Tulemme päivittämään tälle sivulle kattavasti tietoja Pride-yhteistyöstä.