Martat on Helsinki Pride 2022 -tapahtuman yhteisökumppani ja kannustamme marttoja mukaan Helsingin tapahtumaan ja yhdistyksiämme osallistumaan paikallisiin Pride-tapahtumiin. Pride-viikolla tiistaista perjantaihin 28.6.-1.7. tehdään marttaryijyä Kädentaitomarttojen ohjauksessa ja solmitaan solmu kerrallaan ihmisiä yhdenvertaisten kohtaamisten puolelle. Lauantaina 2.7. Martat ovat mukana Pride-kulkueessa.

Marttojen ja Priden tämän vuoden teemat ovat hyvin samankaltaisia. Haluamme mahdollistaa ihmisten kohtaamisia ja tukea vahvaa yhteisöllisyyttä. Yhteisöllisyys toimii ehtymättömänä voimavara jokaiselle yksilölle. Koronavuosien jälkeen on tärkeää tuoda ihmisiä yhteen, kohtamaan toisensa ja kohtamaan myös itsensä. Omien tiedostamattomienkin ennakkoluulojen kohtaaminen mahdollistaa oman toiminnan avautumisen yhdenvertaisempaan suuntaan. Tervetuloa mukaan!

Pride-kumppanuus sopii hyvin Marttojen arvopohjaan. Martoille kaikki ovat yhdenvertaisia ja Martoissa kaikki ovat yhdenvertaisia. Marttailu kuuluu kaikille iästä, taustasta, sukupuolesta, elämäntilanteesta ja kaikista mahdollisista tekijöistä riippumatta. Edistämme kaikenlaisten perheiden ja kotien hyvää ja kestävää arkea.

Pride-kulkue

Muutaman vuoden tauon jälkeen on jälleen aika pukea ylle marttapaita tai -huivi ja osallistua yhdessä muiden marttojen tai marttamielisten kanssa Helsingin Pride -kulkueeseen lauantaina 2.7. Osallistuaksesi kulkueeseen sinun ei tarvitse ilmoittautua etukäteen. Tapaamispaikasta ja ajankohdasta viestimme lähempänä kulkuepäivää.

Aiempien vuosien tapaan Martat järjestävät kulkue-etkot lauantaiaamuna brunssin ja yhteisen Pride-laittautumisen merkeissä. Tästäkin tulemme tiedottamaan myöhemmin.

Pride-ryijy

Martoille Priden yhteisökumppanuus tarkoittaa myös Pride-viikon ohjelman järjestämiseen osallistumista. Marttojen tämän vuoden käsityöteeman mukaisesti martat ovat opastavat Kädentaito Marttojen johdolla moniväristen ryijysolmujen teossa. Näytä, että olet Priden puolella ja solmi oma ryijysolmusi näyttävään Pride-ryijyyn. Lisätietoa Pride-ryijyn teosta julkaistaan tällä sivulla.

Materiaaleja

Marttojen sivut ovat pullollaan Priden teemaan sopivia materiaaleja, joista voitte hakea inspiraatiota yhdistyksenne Pride-tempaukseen.

Yhdenvertaisuuden teemavuosi -materiaalit löydät täältä.

Tulemme päivittämään tälle sivulle kattavasti tietoja Pride-yhteistyöstä.