Kiitos tuestasi Marttojen kehitysyhteistyölle poikkeusvuoden 2020 aikana!

Vuosi 2020 oli poikkeuksellinen sekä Marttojen kohdemaissa Malawissa, Etiopiassa ja Kamerunissa että koti-Suomessa. Marttayhdistysten toiminta oli monin paikoin Suomea tauolla suuren osan vuotta. Sen vuoksi olemmekin todella iloisia, että 1.1.-30.11. välisenä aikana yhdistykset ja yksityiset martat ovat keränneet puurotapahtumissaan ja yhdistysten muissa tilaisuuksissa 6 937,55 euroa kehityshankkeillemme. Jäsenmaksun yhteydessä lahjoitettiin Afrikassa tehtävään työhön 32 796,11 euroa. Näiden rahojen turvin ja ulkoministeriön tuella voimme myös ensi vuonna jatkaa vammaisten naisten kotitalouskurssitoimintaa ja voimaannuttamista Etiopiassa, tyttöjen koulunkäynnin tukemista Malawissa sekä lähiruoka-, ravitsemus- ja covid-neuvontaa Kamerunissa.

Joululahjoituksen voit tehdä esim. tämän sivun kautta. Marttojen kautta lahjoituksesi menee turvallisesti niin kotimaan kuin ulkomaankin kohteisiin.

Annos Afrikkaa

Vuonna 2020 Marttojen kehitysyhteistyö täytti 40 vuotta. Ota omaksesi Annos Afrikkaa -ruokakurssi ja marttaillan aineisto. Kirjanen sisältää reseptejä ja tarinoita kahdeksasta yhteistyökumppanimaastamme 40 vuoden ajalta. Alla kirjanen pdf-muodossa, sekä kehitysyhteistyöstä kertova diasarja, jota voi käyttää marttailloissa tai virtuaalisesti. (Diasarja sisältää linkin videoon, jonka osoite on kopioitava selaimeen, jotta sen voi näyttää. Linkki ei aukea suoraan dokumentista.)

Annos Afrikkaa 2020

Marttojen kehitysyhteistyö 40 vuotta -diasarja

Mikä Puurokuu?

Lokakuu on puurojen sesonkia. Lokakuu on myös monessa marttayhdistyksessä aika tempaista kansainvälisten hankkeiden puolesta. Yksi varainkeruun muoto on keittää puuroja ja myydä niitä torilla, seurakunnan tiloissa tai kauppakeskuksessa. Osa yhdistyksistä järjestää oman puuroillan, keskustelee kansainvälisten hankkeiden kuulumisista ja kerää jäseniltä osallistumismaksun Marttojen kehitysyhteistyölle. Tapoja on monia. Vuonna 2021 voit keittää Annos Afrikkaa -kurssiaineiston avulla vaikka ugalia, nsimaa tai fufua lisukkeineen!

Tukeamme tarvitaan

Voisiko yhdistyksenne kerätä rahaa Marttojen kehitysyhteistyöhankkeisiin pitämällä marttaillan puurojen merkeissä tai kokkaamalla uudesta reseptiaineistoista parhaita paloja? Kaikissa kasvokkain tapahtuvissa kokoontumisissa pyydämme noudattamaan hyvää hygieniaa ja turvavälejä.

Puurokuun tuotto tilitetään Marttaliiton kansainvälisen toiminnan keräystilille: Danske Bank FI15 8000 1570 4855 90 /Marttojen kehitysyhteistyö, viite 2066. Poliisihallitus keräyslupa RA/2020/857. Lupa on myönnetty Marttaliitto ry:lle 15.7.2020 ja se on voimassa 1.8.2020 alkaen koko Suomen alueella Ahvenanmaata lukuun ottamatta.


Lisätietoa