Lokakuu on Puurokuu! Keitetään puuroa, jaetaan tietoa Marttojen kehitysyhteistyöstä ja kerätään yhdessä varoja tytöille ja naisille Kamerunissa, Etiopiassa ja Malawissa.

Annos Afrikkaa

Vuonna 2020 Marttojen kehitysyhteistyö täyttää 40 vuotta. Lokakuussa valmistuu Annos Afrikkaa -niminen ruokakurssi ja marttaillan aineisto. Kirjanen sisältää reseptejä ja tarinoita kahdeksasta yhteistyökumppanimaasta 40 vuoden ajalta. Alla kirjanen pdf-muodossa, sekä kehitysyhteistyöstä kertova diasarja, jota voi käyttää marttailloissa tai virtuaalisesti. (Diasarja sisältää linkin videoon, jonka osoite on kopioitava selaimeen, jotta sen voi näyttää. Linkki ei aukea suoraan dokumentista.)

Annos Afrikkaa 2020

Marttojen kehitysyhteistyö 40 vuotta -diasarja

Webinaareista lisää tietoa

Loka-marraskuussa on useita mahdollisuuksia kartuttaa tietoja ja taitoja afrikkalaisen ruuan ja Marttojen kehitysyhteistyöhankkeiden äärellä. Laita kalenteriin seuraavat tapahtumat verkossa:

15.10. klo 18-18.30 Lokakuu on Puurokuu -facebook live. Parhaat ajankohtaiset puuroreseptit ja tietoisku Marttojen hankkeista afrikkalaisten naisjärjestöjen parissa. Emmi Tuovinen ja Terhi Lindqvist

22.10. klo 18-18.30 Annos Afrikkaa -facebook live. Makupaloja uudesta samannimisestä ruoka-aineistostamme. Marjahelena Salonen

3.11. klo 17.30-18.30 Martat Afrikassa 40 vuotta -webinaari martoille. Katsaus historiaan ja saavutettuihin tuloksiin sekä kurkistus ajankohtaiseen tilanteeseen hankkeissamme Etiopiassa, Malawissa ja Kamerunissa. Osallistuminen vaatii kirjautumisen Martta-Akatemiaan. Terhi Lindqvist

4.11. klo 13-15 Marttojen kehitysyhteistyön 40-vuotisjuhlaseminaari sidosryhmille ja martoille. Seminaarin avaa ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Ville Skinnari.

Kaikista tapahtumista lisätiedot tulevat tälle sivulle ja marttojen sosiaalisen median kanaville. Tervetuloa mukaan!

Mikä Puurokuu?

Lokakuu on puurojen sesonkia. Lokakuu on myös monessa marttayhdistyksessä aika tempaista kansainvälisten hankkeiden puolesta. Yksi varainkeruun muoto on keittää puuroja ja myydä niitä torilla, seurakunnan tiloissa tai kauppakeskuksessa. Osa yhdistyksistä järjestää oman puuroillan, keskustelee kansainvälisten hankkeiden kuulumisista ja kerää jäseniltä osallistumismaksun Marttojen kehitysyhteistyölle. Tapoja on monia. Vuonna 2020 voit keittää Annos Afrikkaa -kurssiaineiston avulla vaikka ugalia, nsimaa tai fufua lisukkeineen!

Tukeamme tarvitaan

Voisiko yhdistyksenne kerätä rahaa Marttojen kehitysyhteistyöhankkeisiin pitämällä marttaillan puurojen merkeissä tai kokkaamalla uudesta reseptiaineistoista parhaita paloja? Kaikissa kasvokkain tapahtuvissa kokoontumisissa pyydämme noudattamaan hyvää hygieniaa ja turvavälejä.

Puurokuun tuotto tilitetään Marttaliiton kansainvälisen toiminnan keräystilille: Danske Bank FI15 8000 1570 4855 90 /Marttojen kehitysyhteistyö, viite 2066. Poliisihallitus keräyslupa RA/2020/857. Lupa on myönnetty Marttaliitto ry:lle 15.7.2020 ja se on voimassa 1.8.2020 alkaen koko Suomen alueella Ahvenanmaata lukuun ottamatta.


Lisätietoa