Puurokuu – jotta kaikilla olisi puuroa pöydässä

Lokakuu on puurojen sesonkia. Lokakuu on myös monessa marttayhdistyksessä aika tempaista kansainvälisten hankkeiden puolesta. Yksi varainkeruun muoto on keittää puuroja ja myydä niitä torilla, seurakunnan tiloissa tai kauppakeskuksessa. Osa yhdistyksistä järjestää oman puuroillan, keskustelee kansainvälisten hankkeiden kuulumisista ja kerää jäseniltä osallistumismaksun Marttojen kehitysyhteistyölle. Tapoja on monia. Vuonna 2022 voit keittää Annos Afrikkaa -kurssiaineiston avulla vaikka ugalia, nsimaa tai fufua lisukkeineen!

Puurokuu on myös virtuaalinen

Osallistu katsomalla facebook-live ja kuuntelemalla Kestävä arki -podcast.

7.10.2021 Marttojen fb-live: Puurokuussa näkyy marttojen kansainvälinen työ
Tule mukaan kuulemaan Marttojen tekemästä kehitysyhteistyöstä sekä viljoista eri maiden ruokavalion perustana. Maistuisiko sinulle ugali tai  satokautemme huomioiden herkkupuuro puolukoista ja omenoista vai perustaisitko puurobaarin omalle perheellesi? Puuroja hämmentämässä ja kansainvälisestä työstä kertomassa on Etelä-Karjalan marttapiiristä kotitalousasiantuntija Tuija Kokkonen ja kansainvälinen martta Tuija Maaret Pykäläinen. #martat #puurokuu #kotimaisetviljat #puurot #martatafrikassa #kehitysyhteistyö #kansainvälinentyö

Puurokuun podcast Rahalla voi tehdä hyvää, jossa puheenaiheena ovat naisen omat rahat niin suomalaisessa kuin malawilaisessakin perheessä. Voiko rahaa lahjoittamalla vaikuttaa? Asiantuntijavieraina kehitysyhteistyön asiantuntija Laura Lipsanen ja globaalikasvatuksen asiantuntija Sanna Kotiranta Väestöliitosta. Mukana myös tutut marttaäänet Salka Orivuori, Maija Soljanlahti ja Emmi Tuovinen.

Annos Afrikkaa

Ota omaksesi Annos Afrikkaa -ruokakurssi ja marttaillan aineisto. Kirjanen sisältää reseptejä ja tarinoita kahdeksasta yhteistyökumppanimaastamme 40 vuoden ajalta. Alta löydät kirjasen nettiversion (issuu), pdf-muodon sekä kehitysyhteistyöstä kertovan diasarjan, jota voi käyttää marttailloissa tai virtuaalisesti. (Diasarja sisältää linkin videoon, jonka osoite on kopioitava selaimeen, jotta sen voi näyttää. Linkki ei aukea suoraan dokumentista.)

Annos Afrikkaa selattavassa issuu-muodossa

Annos Afrikkaa 2020

Marttojen kehitysyhteistyö 40 vuotta -diasarja

Lahjoituksiamme tarvitaan

Lahjoittaisiko sinun yhdistyksesi Marttojen kehitysyhteistyölle pitämällä marttaillan puurojen merkeissä tai kokkaamalla uudesta reseptiaineistoista parhaita paloja? Kaikissa kasvokkain tapahtuvissa kokoontumisissa pyydämme noudattamaan hyvää hygieniaa ja turvavälejä.

Puurokuun tuotto tilitetään Marttaliiton kansainvälisen toiminnan keräystilille: Danske Bank FI15 8000 1570 4855 90 /Marttojen kehitysyhteistyö, viite 2066. Poliisihallitus keräyslupa RA/2020/857. Lupa on myönnetty Marttaliitto ry:lle 15.7.2020 ja se on voimassa 1.8.2020 alkaen koko Suomen alueella Ahvenanmaata lukuun ottamatta.


Lisätietoa