Valtakunnallinen sienipäivä

Martat viettävät valtakunnallista sienipäivää vuosittain elokuun viimeisenä lauantaina. Kyseessä on pitkä perinne, sillä ensimmäisen kerran valtakunnallista sienipäivää vietettiin vuonna 1994. Tämän jälkeen sienipäivä on järjestetty yhtä poikkeusta lukuun ottamatta joka vuosi.

Ensimmäinen sienipäivä oli sunnuntai, mutta sittemmin viikonpäiväksi on vakiintunut lauantai. Samana päivänä vietetään nykyisin myös Suomen Luonnon päivää, joka on virallinen liputuspäivä. Suomesta tuli vuonna 2017 maailman ensimmäinen maa, joka nimesi liputuspäivän luonnon kunniaksi. Nosta sinäkin lippu salkoon ja iloitse hienosta luonnostamme!

Sienipäivä jatkuu sieniviikkona

Sienipäivä ja sieniviikoilla tapahtumia järjestävät sekä marttapiirit että yksittäiset marttayhdistykset. Paikkakunnilla, joilta löytyy sieniä, pystytetään sieninäyttely. Jos sieniä ei vielä ole noussut, annetaan vinkkejä omenien, marjojen ja kasvisten käyttöön ja säilöntään.

Valtakunnallinen sienipäivä ja sieniviikot 2023

Vuonna 2023 valtakunnallinen sienipäivä on 26.8. ja valtakunnallinen sieniviikko 27.8.–3.9. Kokoamme tälle sivustolle syksyn sienitapahtumia kesän aikana.

Vuoden 2022 sienitapahtumia

Vuonna 2022 järjestettiin useita neuvontatapahtumia. isätietoja saat tapahtuman järjestävästä marttapiiristä tai -yhdistyksestä.

Etelä-Karjala

Itä-Häme

Keski- ja Etelä-Pohjanmaa

Keski-Suomi

Lappi

Lounais-Suomi

Pirkanmaa

Pohjois-Karjala

Uusimaa

Savo