Arkieväs – tukea ja arjenhallintaa nuoren arkeen

Arkieväs – hanke 1.9.2022-31.12.2023

Arkieväs -tukea ja arjenhallintaa nuoren arkeen -hankkeen tavoitteena on edistää opiskelijoiden elämänhallintataitoja, osallisuutta ja arjessa selviytymistä.

Pohjois-Karjalan Martat ry toteuttaa hankkeen yhteistyössä ammattioppilaitos Luovin, Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymä Riverian ja Karelia ammattikorkeakoulun kanssa. Toiminta on suunnattu näiden oppilaitosten opiskelijoille ja heidän arjen tukemiseen.

Toiminta

Hankkeen toiminnan keskiössä ovat käytännön tekeminen, kokkailu ja yhdessä syöminen. Hankkeen aikana toteutetaan kurssisarjoja, joissa teemoina ovat esimerkiksi edullinen ruoanlaitto ja leipominen, ravitsevat eväät, ekologinen kodinhoito ja pyykkihuolto, varautuminen, oma talous ja säästäminen, luonnossa liikkuminen sekä arkirytmi. Samoihin arjenhallinnan teemoihin liittyvää yksilöllistä neuvontaa on mahdollista toteuttaa hankkeen aikana joko kurssitoimintaa täydentävänä tai erillisenä toimintana. Kurssilaisten toiveet huomioidaan kurssikertojen ja yksilöohjauksen suunnittelussa.

Kursseilla ja yksilöohjauksissa voidaan hyödyntää myös etäyhteyksiä ja muita etäneuvontaan liittyviä välineitä kuten sosiaalisen median alustoja.

Lisätietoja:

Ota rohkeasti yhteyttä, jos jokin asia askarruttaa tai haluat mukaan hankkeen toimintaan.

Pohjois-Karjalan Martat ry

toiminnanjohtaja Heli Hjälm │puh. 0400 151 545 │heli.hjalm@martat.fi

kotitalousasiantuntija Tiia Lampinen│puh. 044 7930045 Logot ympärillämmetiia.lampinen@martat.fi

Hankkeen oma Instagram-tili löytyy nimellä @arkievas. Sinne päivitetään kuvia ja videoita kursseilta ja muista tapahtumista. Ota tili seurantaan, niin pysyt perillä, mitä kaikkea kivaa hankkeen aikana tapahtuu. Käy kurkkaamassa myös muut sosiaalisen median tilimme:

arkievaspohjoiskarjalanmartatryTiktok Logo Tuotemerkin - Ilmainen kuva Pixabayssa pohjoiskarjalanmartat│#arkievas │ PKMartatvinkkaa

Hanketta rahoittaa Euroopan sosiaalirahasto.