Ketjukoulutuksilla sisältöä yhdistyksen toimintaan

Marttapiirit järjestävät vuonna 2021 ketjukoulutuksia tekstiilien kestävästä kuluttamisesta, kotivarasta, kotitarveviljelystä, kotipihan suunnittelusta, Yhden kattilan taktiikasta sekä Yksi maapallo riittää -teemasta. Ketjukoulutuksiin osallistuneet martat vievät koulutuksissaan saamaansa tietoa ja osaamista eteenpäin vähintään omaan yhdistykseensä. Ketjukoulutusten sisältö ja aineistot ovat Marttaliiton tuottamia. Katso ketjukoulutusten ajankohdat oman piirin tapahtumakalenterista. Ketjukoulutuksiin voi osallistua myös Martta-akatemiassa ja sinne jää koulutuksista myös tallenne.

Garderobi

Turhaa vai tarpeellista – ostammeko vaatteita yli oman tarpeen? Käännetään katseet garderobiin! Kuluttajana meistä jokainen voi toimia vastuullisesti ja harkiten hankkiessaan uusia vaatteita. Ketjukoulutuksessa keskustellaan tekstiilien vastuullisesta ja kohtuullisesta kuluttamisesta. Koulutuksen jälkeen osaat opettaa taitosi eteenpäin ja järjestää aiheesta marttaillan.

Koulutus on Martta-akatemiassa 24.2.2021 klo 17-19.

Kolmen päivän kotivara

Arki ei aina suju suunnitelmien mukaisesti. Kotivara on pelastus moneen pulmaan. Ketjukoulutuksessa selvitetään mikä kotivara on, mihin sitä tarvitaan ja mitä se sisältää. Koulutuksen jälkeen osaat jakaa kotivara-tietoutta myös muille.

Ketjukoulutuksia järjestävät Marttapiirit.

Kotitarveviljely

Oletko kiinnostunut hyötykasvien viljelystä ja oman ruoan kasvatuksesta? Tule oppimaan miten perustat oman kasvimaan. Saat myös vinkit viljelylaatikon perustamiseen ja  kasvikohtaisia viljelyohjeita. Opit luonnonmukaisia viljelytapoja, ennakoivia torjuntakienoja ja kierrätämään ravinteet omassa puutarhassa. Koulutuksen jälkeen osaat kertoa  tiedot eteenpäin ja järjestää aiheesta marttaillan.

Ketjukoulutuksia on kaksi  Martta-akatemiassa  22.3.2021 klo 13-16 ja 29.3.2021 klo 17-20. Ilmoittautumislinkki on puutarhamarttojen sivulla.

Kaunis ja kestävä kotipiha

Kaunis kotipiha on viihtyisä keidas, joka irrottaa ajatukset arkihuolista. Pihan ja puutarhan hoito on myös mukava harrastus, joka käy kuntoliikunnasta. Tule oppimaan, miten suunnittelet ja toteutat helppohoitoisen, ympäristöystävällisen ja toimivan kotipihan. Saat vinkit kestäviin, turvallisiin ja kotimaisiin kasvivalintoihin, ja opit tarkastelemaan kotipihaasi osana ympäröivää luontoa. Koulutuksen jälkeen osaat opettaa taitosi eteenpäin ja järjestää aiheesta marttaillan.

Ketjukoulutus Martta-akatemiassa vuonna 2022.

Yhden kattilan taktiikka

Moni meistä kaipaa arkiruoan valmistukseen uusia ideoita ja helpotusta. Yhden kattilan taktiikka -menetelmän tarkoituksena on helpottaa arkiruokailua ja saada uusia ideioita omaan keittiöön. Ketjukoulutuksessa opitaan yhden kattilan taktiikasta sekä kattilan valinnasta ja käyttämisestä hyvin.

Ketjukoulutuksia järjestävät Marttapiirit.

Yksi maapallo riittää

Haluatko muuttaa arjen valintoja kestävämpään suuntaan? Kulutuksen muuttaminen kohtuulliseksi hyödyttää paitsi maapalloa myös omaa lompakkoa. Ketjukoulutuksessa tutustutaan kohtuullisen kulutuksen viitebudjetteihin. Koulutuksessa puhutaan kohtuullisesta kulutuksesta sekä valintojen vaikutuksesta luonnonvarojen kulutukseen ja hiilijalanjälkeen. Koulutuksen jälkeen osaat opettaa taitosi eteenpäin ja järjestää aiheesta marttaillan.

Koulutus on Martta-akatemiassa 14.9.2021.

Vieraslaji -ketjukoulutukset

Vapaaehtoisille martoille järjestetään vuonna 2021 kaksi vieraslajit -ketjukoulutusta.

Koulutukset ovat Martta-akatemiassa.  Lisätietoja ja ilmoittautuminen: https://www.martat.fi/viekas/