Järjestöasujen hankinta ja hävittäminen

Järjestöasujen ja marttakankaan hankinta

Valmiita järjestöasuja voit tiedustella ja tilata omasta piiristäsi. Järjestöasuja voi tilata kerran vuodessa. Tarkemmasta tilausajankohdasta ja tuotteiden toimitusajasta voit kysyä omasta piiristäsi. Lataa kokotaulukko täältä.

Uutta marttakangasta on myytävänä piireissä. Kaavat asujen ompeluun löytyvät näiltä sivuilta. Miehen paitaan ei ole kaavoja, mutta sen voi hankkia valmiina.
Joissakin piireissä on vielä myytävänä ”vanhaa marttakangasta” Marttamekkoon, jota voi edelleen käyttää uusien asujen rinnalla.

Järjestöasujen hävittäminen

Käytöstä poistettuja marttakankaisia asuja voi kierrättää toiselle martalle. Tärkeää kuitenkin on, että asun uusi omistaja on Marttaliiton jäsen, koska asut ovat järjestön tunnuksia. Myös merkit ovat järjestön tunnuksia, eikä niitä voida luovuttaa tai myydä järjestön ulkopuolisille. Etenkin vanhoja marttamerkkoja, esiliinoja ja huiveja voi tarjota omalle piirille, joka lainaa niitä martoille esimerkiksi juhlatilaisuuksiin. Järjestöasuja tai järjestön merkkejä ei saa myydä kirpputoreilla.