Suppilovahverosta (Cantharellus tubaeformis) voi valmistaa muhennoksia, paistoksia, leivonnaisia ja etikkasäilykkeitä.

Tuoksuva suppilovahverokeitto on syksyn suosituimpia sieniruokia. Sienen jalka on hieman lakkia sitkeämpi. Suppilovahveroissa on jonkin verran sienisokeria eli trehaloosia.

Käsittely

Puhdistetut, halkaistut suppilovahverot laitetaan suoraan pannulle ja kypsennetään siinä. Suppilovahveroita voi kerätä jäätyneinäkin. Tällöin sienet kannattaa puhdistaa ja pilkkoa jäisinä suoraan pannulle ensin sulamaan ja sitten kypsentää omassa nesteessään.

Sieni kestää hyvin kuljetusta ja säilyy keräämisen jälkeen jääkaapissa useita vuorokausia.

Säilöntä

Suppilovahveroita voi säilöä kuivaamalla ja pakastamalla. Jäätyneitä sieniä ei suositella kuivattavaksi, vaan ne on parasta pakastaa esikypsennyksen jälkeen. Suppilovahveroista tulee erinomaista chutneyta ja muita säilykkeitä.

Jaa sivu