Punakaali

Punakaalin väritys on kauniin violetti. Kaalin lehtiruodit ovat valkoiset, jonka vuoksi halkaistu punakaali on hyvin koristeellinen. Punakaali on myös hyvä C-vitamiinin lähde.

Käyttö

Punakaali on maultaan hieman makeahko. Punakaalia voi syödä valkokaalin tapaan raakana tai kypsennettynä. Se sopii hyvin keittoihin, kaalikääryleisiin, pata-ja vuokaruokiin sekä raastettuna salaatteihin. Kypsennetyn punakaalin värin saa pysymään paremmin kirkkaana lisäämällä joukkoon hieman etikkaa tai sitruunanmehua.

Sesonki

Punakaali soveltuu samoihin ruokalajeihin kuin valkokaalikin. Siitä saa kauniin ja maukkaan salaatin punaviinimarjojen, appelsiini- tai ananaspalasten kanssa. Uunissa tai padassa haudutettu punakaali käy ruokien lisäkkeeksi. Sitä keitettäessä tulee keitinliemeen lisätä etikkaa tai sitruunamehua, että väri säilyisi mahdollisimman hyvin.

Säilytys

Punakaali säilyy parhaiten kylmässä, +2 – +4 asteen lämpötilassa. Punakaali, kuten kaikki muutkin kaalit, on herkkä etyleenille, joten sitä ei kannata säilyttää runsaasti etyleeniä tuottavien kasvisten vieressä.

Lähde: https://kasvikset.fi/kasvitieto/kaalit/