Kevään ruokalista

Kevään viikkoruokalistaan on haluttu tuoda raikkautta hyödyntämällä hedelmiä monipuolisesti. Päivällisellä päästään maistamaan Intian, Espanjan ja Italian makuja. Perinteisempinä ruokina ovat mureke ja kalakeitto sekä ohrapuuro. Sunnuntain ateria on juhlavampi ja sopii hyvin myös pääsiäiseen.

MATIKE

Kukkakaali-kikhernecurry

Kana-äyriäispaella*

Herkkumureke**

TOPE

Kasvislasagne

Kalastajan keitto ***

*Käytä kukkakaali-kikhernecurryn tähteet paellaan.
**Tarjoile ruskean kastikkeen ja perunan kanssa.

****Käytä keittoon keskiviikolta yli jääneet perunat.

Arkena toinen päivän lämpimistä aterioista syödään yleensä koulussa tai työpaikalla. Jos työskentelet lounasaikaan kotona, kokoa ruoka edellispäivien tähteistä tai valmista edellisenä päivänä runsaasti päivällistä, jotta sitä riittää lounaaksikin.

Lounasruokalassa kannattaa valita sellaisia ruokalajeja, joita ei itse viitsi kokeilla kotona: uudet kasvisruoat, kalaruoat ja muut kannattaa kokeilla ammattilaisten valmistamana.

LASU

Juustokurpitsat****

Lampaankyljyksiä ja fetakastikketta

****Korvaa pakastemaissi tähdekasviksilla.

Viikonloppuna aikaa ruoan laittamiseen on yleensä enemmän. Aamiainen syödään myöhään ja rauhassa. Lounas ja päivällinen ovat yhdistetty yhdeksi isommaksi ateriaksi iltapäivällä. Iltapala on tavallista täyttävämpi, koska edellisestä ruoasta on jo aikaa. Viikonloppuisin välipala jää usein välistä.

Aamupala

Valitse aamupalasi aamiaisehdotuksista. Välillä on mukava syödä aamupalaksi jotain totutusta poikkeavaa.
Kokeile myös:
Aamiaismuffinssit
Hyvän aamun juoma

Välipala

Iltapala