Omenia voi pakastaa monin eri tavoin. Piirakoihin, puuroihin, keittoihin ja kiisseleihin käytettävät omenat voi pakastaa karkeana raasteena tai viipaleina sellaisenaan. Omenat vain kuoritaan ja viipaloidaan tai raastetaan ja pannaan pakasterasioihin tai -pusseihin kertakäyttöannoksina. Viipaleiden päälle/raasteeseen voi ripotella hiukan sokeria ja sitruunamehua ehkäisemään tummumista. 

Hedelmäsalaattina tarjottaville omenoille paras säilöntätapa on pakastaa ne sokeriliemessä. Siinä kuoritut omenat viipaloidaan suoraan keitettyyn ja jäähdytettyyn sokeriliemeen, jossa on askorbiinihappoa ½ –1 g  ja sokeria 2–5 dl/ 1 l vettä.  

Kokonaiset tai puolikkaat kirsikat ja puolikkaat tai viipaloidut luumut pysyvät kauniina sokeriliemessä, johon on lisätty askorbiinihappoa. Kevyesti sokeroitu luumusose sopii erinomaisesti pakastettavaksi. 

Omenasosetta voi pakastaa sekä sokeroituna että sokeroimattomana. Iso määrä omenia on helppo tehdä soseeksi pehmittämällä ne ensin höyrymehustimessa ja jauhamalla sitten sosemyllyllä. Pieni määrä omenasosetta syntyy näppärästi mikroaaltouunissa. Sose säilyy pakkasessa useita kuukausia.