Maistuvat kyläjuhlat on nyt kaikkien käytössä. Selaile julkaisua ja ota käyttöön hankkeen aikana syntyneitä ideoita, oivalluksia, hyviä käytäntöjä ja reseptejä kyläjuhlien järjestämiseen yhteisöllisessä hengessä. Maistuvien kyläjuhlien tavoitteena oli jättää ruokamuistoja, jotka herättävät hymyn kasvoille ja maistuvat lähiruualle, luonnontuotteille ja tuunatulle perinteelle.

Tehdään ja syödään yhdessä pohjoiskarjalaisilla kylillä ja kylillä ympäri Suomen!

Lataa tästä Maistuvat-kyläjuhlat Pdf julkaisu

 

 

 

 

Lisätietoa Maistuvat kyläjuhlat -hankkeesta.

Maistuvat kyläjuhlat -hankkeen tavoitteena on yhteisöllisyyden kehittäminen pohjoiskarjalaisella maaseudulla uudenlaisen toimijaverkoston ja yhteistyömallin avulla ruuanlaiton merkeissä.  Keskeisin yhteistyön menetelmä hankkeessa on ruoka ja sen tekeminen yhdessä paikallisesti kulttuuriperinteitä kunnioittaen ja höystäen. Haluamme herättää eloon yhdessä syömisen iloa. Hankkeessa on uusia näkökulmia yhteisöllisyyden ja kulttuuri-identiteetin vahvistamiseen ja kehittämiseen ruuanlaiton, tuunauksen ja yhteisöllisen innostamisen avulla. Järjestämme Maistuvat kyläjuhlat –tapahtumia ympäri maakuntaa ja kannustamme kyläläisiä itsenäiseen tapahtumatuotantoon opintopakettien avulla. Hankkeen tavoitteena on kutsua uusia ihmisiä mukaan oman asuinalueensa ja kylänsä toimintaan sekä herätellä lähiruuan ja luonnontuotteiden maailman pariin. Tuomme viestinnällämme esille Pohjois-Karjalaa ruokamaakuntana. Hankkeen päävastuullinen toteuttaja on Pohjois-Karjalan Martat. Maaseudun Sivistysliiton Aluejärjestö on hankkeessa osatoteuttajana. Hankeen kesto 1.2.2017-31.10.2019.

Hankkeen tavoitteena on kutsua kyläläiset yhteen valmistamaan yhdessä Maistuvat kyläjuhlat. Haluamme jättää ruokamuistoja, jotka herättävät hymyn kyläläisten kasvoille ja kannustavat heitä uusien perinteiden luomiseen. Keskeisin yhteistyön menetelmä hankkeessa on ruoka ja sen tekeminen yhdessä paikallisesti kulttuuriperinteitä kunnioittaen ja höystäen. Järjestämme Maistuvat kyläjuhlat –tapahtumia ympäri maakuntaa ja kannustamme kyläläisiä itsenäiseen tapahtumatuotantoon opintopakettien avulla. Esimerkkejä juhlista: juhlat tähtitaivaan alla, revontuliretki, pilkkikisat, puutarhajuhlat, rantakala-ilta, kylä-piknik, maistuvat peijaiset tai osta tilalta -päivä.

Maistuvat kyläjuhlat -hanke tarjoaa koulutusta, ideoita ja käytännön tekemistä ruokatarjoiluun ja ruokien tuunaukseen sekä materiaalia omien tapahtumien suunnitteluun ja järjestämiseen. Luvassa on siis yhteisiä, mukavia ruokakurssikertoja, tapahtumatietoutta nettisivuilta keväälle ja kesälle sekä Maistuvat kyläjuhlat ennen hankeen päättymistä.

Kurssikerrat ovat maksuttomia osallistujille. Juhlat järjestätte omalla budjetilla ja esim. keräätte osallistumismaksut ruokailijoilta. Myös lähiruokayrittäjät, muut järjestöt ja ihan uudet ihmiset ovat toivottuja ja tervetulleita mukaan.

Syödään ja juhlitaan yhdessä pohjoiskarjalaisilla kylillä, tervetuloa mukaan!

Yhteyshenkilö: Tiina Anola-Pukkila, kotitalousasiantuntija, 050 448 3321,
tiina.anola-pukkila@martat.fi

 

Jaa sivu