• Pohjois-Karjalan Marttayhdistysten käyttöön ohjeita ja tiedostoja

Järjestöasioissa yhdistyksiä palvelee Marttakeskus arkisin klo 10-15 osoitteessa Koskikatu 5-7. Voit kysyä neuvoa yhdistyksesi asioihin myös osoitteesta pohjois-karjala@martat.fi tai soittamalla numeroon 050 448 1125. Järjestökoulutuksista kysythän suoraan toiminnanjohtaja Heli Hjälmiltä, heli.hjalm@martat.fi.

Pohjois-Karjalan Marttayhdistysten toiminnan suunnittelu vuodelle 2021

Kursseja voi alkaa sopia jo tämän vuoden puolella sekä vuoden 2021 alussa. Kursseista voi kysellä tarvittaessa lisätietoja kotitalousasiantuntijoilta.

Yhdistystoimijoille yhdistystoimintaan liittyviä lomakkeita

Yhdistystoimijoille on koottu joitakin tiedostoja, osa lomakkeista on tallennettu pdf tiedostona tyhjänä pohjana sekä word tiedostona, joita voi muokata. Lisää lomakkeita löytyy myös järjestökansio -sivuilta.

Vapaaehtoistoiminnan tilastointi

Vapaaehtoisemme Pirjo Tuomi, Maija Pasanen ja Marjaleena Malinen ovat laatineet yhdistyksillemme tilastointiohjeen selkiyttämään ja yhtenäistämään yhdistysten sähköistä toiminnan tilastointia. Suuri kiitos heille tästä työstä!

Yhdistysten luottamushenkilötiedot ajan tasalle

Yhdistykset syöttävät itse luottamushenkilötiedot (ent. luottamushenkilölomake) sähköiseen jäsenrekisteriin. Mikäli yhdistys tarvitsee apua, tulee tiedot toimittaa paperisena piirille. Mikäli emme ole saaneet yhdistyksiltä paperisia tietoja luottamushenkilöistä, luotamme siihen, että tiedot ovat sähköisessä jäsenrekisterissä ajan tasalla. Käytämme tätä tietuetta mm. vuosikokous- ja puheenjohtajapostitusten osoitelähteenä.

Jos yhdistyksenne ei ole vielä tilannut tunnuksia sähköiseen jäsenrekisteriin, tässä ohjeet: Yhdistyksille on varattu jäsenrekisteriin käyttöoikeudet kahdelle (2) henkilölle. Valittujen henkilöiden tulee olla marttayhdistyksen jäseniä ja hallituksen tehtävään nimeämiä henkilöitä. Tunnukset tulee tilata sähköpostitse Marttaliitosta osoitteesta jarjestotoiminta@martat.fi. Aktivoidut käyttäjätunnukset lähetetään asianomaiselle sähköpostilla niiden valmistuttua. Seuraavat tiedot tulee ilmoittaa Marttaliittoon sähköpostilla: nimi, jäsennumero, yhdistys, yhdistysnumero ja käyttäjän sähköpostiosoite (tästä tulee käyttäjätunnus). Marttaliitto toimittaa tunnuksia sitä mukaan kun yhdistykset niitä pyytävät. Lisätietoja antaa Marttaliitossa Ritva Ikonen, ritva.ikonen@martat.fi tai p. 050 512 3329.

Marttojen nettisivut uudistuivat, myös piiri siirtyy sähköiseen viestintään

Marttaliitto uudisti martat.fi sivustonsa verkkopalveluksi, joka palvelee jatkossa vielä paremmin myös yhdistysten viestinnällisiä tarpeita sekä helpottaa tapahtumien ja tietojen etsintää ja hyödyntämistä myös martoiksi aikoiville. Järjestön strategian mukaisesti myös Pohjois-Karjalan Martat tulee tehostamaan sähköistä viestintää. Tulemme jatkossakin laatimaan perinteiset tiedotteet yhdistyksillemme sekä luopumaan niiden paperiversioiden tulostamisesta ja postituksesta ympäristösyistä. Sen vuoksi on tärkeää, että yhdistykset päivittäisivät sähköiseen jäsenrekisteriin jäsenistönsä ajan tasalla olevat sähköpostiosoitteet: Laitamme tiedotteet suoraan kaikille jäsenillemme sähköpostitse, sen lisäksi toki lataamme tiedotteet edelleen myös verkkosivuillemme luettavaksi ja tulostettavaksi. Mikäli yhdistyksen postin vastaanottaja tarvitsee edelleen paperisen tiedotteemme jatkossa, tulee siitä ilmoittaa piiritoimistollemme!

Jos yhdistyksen yhteyshenkilö ja tiedot, jotka laitetaan piirin nettisivuille, ovat muuttuneet niin olethan ystävällinen ja ilmoita siitä piiriin osoitteeseen pohjois-karjala@martat.fi. (Yhteyshenkilöltä täytyy kysyä suostumus yhteystietojen julkaisuun.)