Marmeladit ovat soseita kiinteämpiä ja niitä voidaan valmistaa monenlaisista marja- ja hedelmäsoseista. Keittoaika on jonkin verran pitempi kuin soseita valmistettaessa.

Marmeladin valmistukseen sopivat, samoin kuin hyytelönkin, vähän raa’at, happamat, runsaasti pektiiniä sisältävät marjat ja hedelmät.

Marmeladin rakenteesta tulee kiinteää, kun sosetta keitetään tarpeeksi kauan tai jos siihen lisätään pektiiniä. Marmeladiin käytetään sokeria 750 g – 1 kg sosekiloa kohti. Käytettäessä hillosokeria sokerimäärää voidaan vähentää ja keittoaikaa lyhentää. Hyytelöimisainetta käyttämällä voi myös kypsistä marjoista ja hedelmistä valmistaa marmeladia.

Marmeladin valmistus

Kesäkurpitsa-pihlajanmarjamarmeladi

Jaa sivu