Lautasmalli on hyvä apuväline oikeanlaisen aterian kokoamiseen.
Ota ruokaa sen verran kuin arvioit jaksavasi syödä!
Ja ainahan voi ottaa lisää.

Koosta ateria näin

  • Puolet lautasesta kasviksia
  • Neljännes lautasesta perunaa tai (täysjyvä)riisiä/pastaa
  • Neljännes lautasesta lihaa, kalaa, munaa tai palkokasveja

Lisukkeet

Ruokajuoma

  • rasvatonta maitoa tai piimää tai vettä

 Leipä ja rasva

  • pala täysjyväleipää
  • päälle sipaisu pehmeää kasvirasvalevitettä

Jälkiruoka

  • marjat ja hedelmät täydentävät ateriaa
  • jälkiruoan voi jättää myös välipalaksi

    Lautasmalli

Kuva: Valtion ravitsemusneuvottelukunta

 Kuva: Valtion ravitsemusneuvottelukunta

Jaa sivu