Kun kotona laitetaan ruokaa, sitä jää usein vähän tähteeksi. Tähteitä ei kannata heittää pos, vaan niistä voi loihtia monenlaisia herkkuja. Tutki ruokakaapin sisältö ja loihdi löydöistä maukkaita riperuokia. Tässä muutamia vinkkejä, mihin tähteeksi jäänyttä ruokaa voi käyttää.

Perunat

Munakkaaseen
Pyttipannuuun
Kasvispihveihin
Perunasalaattia
Voileivän päälle viipaleina ja päälle silliä
Piirakkataikinaan
Sämpylätaikinaan

Pasta

Salaattien pohjaksi
Makaronilaatikkoon
Pyttipannuun
Munakkaaseen
Piiraiden täytteeksi

Riisi

Keittoon
Salaattien pohjaksi
Vokkiruokaan
Piiraiden täytteeksi

Perunasose

Perunasosekeittoa
Peruna-kasvispyöryköitä
Perunarieskoja
Yrteillä maustettua levitettä leivälle
Piirakkataikinaan
Sosekeitto
Kasvislettuihin

Paistettu liha ja kala

Pitsan päälle
Salaattiin
Voileivän päälle
Kastikkeeseen
Munakkaaseen

Bolognese-kastike

Pitsan täytteeksi

Kuiva leipä

Korppuja
Korppujauhetta
Krutonkeja
Valkosipulikastiketta
Lämpimiä voileipiä

Puurontähteet

Pannukakkuun
Sämpylöihin
Leipätaikinaan
Rieskoihin

Maidosta ja kermasta

Viiliä
Jugurttia
Pannukakkua
Ohukaisia
Puuron pohjaksi

Juustonkannikoita raasteena

Pastan joukkoon
Kastikkeisiin
Pitsan päälle
Gratiiniksi
Lämpimiin voileipiin
Sämpylöihin
Rieskoihin

Pulla, kakku ja pikkuleivät

Köyhät ritarit
Pulla-/leipävanukas
Tallimestarin kiisseli
Pappilan hätävara
Uunijäätelö

Marjat ja vähän nahistuneet hedelmät

Banaaniohukaiset
Pirtelö
Marjasmoothie
Lämmin hedelmäsalaatti
Banaanikakkuun
Pannukakkuun

Jaa sivu