Kaikki juurekset sopivat hyvin kuivattavaksi.

Juurekset pestään, kuoritaan ja leikataan ohuiksi viipaleiksi tai suikaleiksi. Ne voi myös raastaa karkeaksi raasteeksi esimerkiksi monitoimikoneessa.

Kuivattujen juuresten väri ja maku paranevat, jos ne ennen kuivaamista ryöpätään. Ryöppäysaika on suikaleiden koosta riippuen 2–5 min. Ryöpätyt suikaleet on hyvä taputella kuivaksi puhtaalla keittiöpyyhkeellä. Ryöppäys ei vaikuta juuresten ravintoarvoihin. Maksimilämpötila kuivauksessa on 50°C. Kuivausaika riippuu juureksesta, suikaleiden tai viipaleiden koosta sekä käytetystä menetelmästä. Kuivaus kestää yleensä useita tunteja. Kuivat juurekset ovat kovia.

Erittäin hyvin kuivattavaksi sopivat myös kaikki sipulit. Ne kuivataan ohuina renkaina. Sipulia ei tarvitse ryöpätä.