Maitorahka eli rahka valmistetaan hapattamalla maitoa maitohappokäymisen avulla. Kun maitorahkasta vielä poistetaan valmistuksen aikana nestemäistä heraa, rahka saa sille tyypillisen kiinteähkön ja samettisen pehmeän rakenteen. Lainsäädännöllisesti maitorahka luetaan juustoihin.

Maitorahka sopii monipuolisesti käytettäväksi osana ruokavaliota. Se soveltuu hyvin nautittavaksi sellaisenaan esimerkiksi marjojen ja hedelmien kanssa. Maitorahkasta valmistuvat myös maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset ja smoothiet.

Maitorahka säilyy viileässä hyvin. Kaupassa myytäviin tuotteisiin merkitään parasta ennen -päivämäärä, mutta asianmukaisesti viileässä säilytettyjä, aistinvaraisen arvioinnin jälkeen moitteettomaksi todettuja ja parasta ennen-päiväyksen hiljattain ylittäneitä tuotteita voi kuumennettuna käyttää esimerkiksi leivontaan.

Jaa sivu