Maitorahka eli rahka valmistetaan hapattamalla maitoa maitohappokäymisen avulla. Kun maitorahkasta vielä poistetaan valmistuksen aikana nestemäistä heraa, rahka saa sille tyypillisen kiinteähkön ja samettisen pehmeän rakenteen. Lainsäädännöllisesti maitorahka luetaan juustoihin.

Maitorahka sopii monipuolisesti käytettäväksi osana ruokavaliota. Se soveltuu hyvin nautittavaksi sellaisenaan esimerkiksi marjojen ja hedelmien kanssa. Maitorahkasta valmistuvat myös maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset ja smoothiet.

Maitorahka säilyy viileässä hyvin. Kaupassa myytäviin tuotteisiin merkitään parasta ennen -päivämäärä, mutta asianmukaisesti viileässä säilytetty hapanmaitotuote säilyy käyttökuntoisena usein useita päiviä merkittyä päivämäärää pidempään. Arvioi tuotteen laatu aina aistinvaraisesti ennen sen käyttöä ruoanvalmistuksessa. Hieman vanhemmatkin tuotteet sopivat mainiosti esimerkiksi kuumennettuna  leivontaan.