Korianteri (Coriandrum sativum) yksivuotinen maustekasvi, jota käytetään erityisesti aasialaisessa ruoassa.

Korianterista voidaan käyttää kaikki kasvin osat, mutta useimmiten siitä käytetään lehdet ja siemenet. Korianteri on maultaan voimakas. Se on aromikas, makeahko, kirpeän sitrusmainen ja omalla tavallaan persoonallinen. Osa ihmisistä kokee korianterin maun ja haun geenimuunnoksen vuoksi eri tavoin, jonka vuoksi he maistavat sen saippuan tai mullan makuisena.

Korianterin siemenet poikkeavat maultaan korianterin lehdistä. Ne maistuvat puolestaan sitruunamaisilta ja maku on hieman appelsiiniin vivahtava. Lisäksi makua on kuvailtu lämpimäksi ja pähkinäiseksi.

Korianterin lehtiä käytetään maustamaan monia ruokia. Se toimii mausteena aasialaisissa chutney-soseissa sekä meksikolaisissa salsakastikkeissa. Sitä voidaan myös ripotella eri ruokien, kuten intialaisten ruokien päälle tuomaan makua. Korianterin siemeniä käytetään jauhettuna cyrry-maustesekoituksen pääraaka-aineena sekä muissa erityisesti intialaisissa mausteseoksissa.

Korianteri on yksi maailman vanhimmista maustekasveista. Sitä on viljelty tiettävästi yli 3000 vuoden ajan.

Jaa sivu