Rakuuna (Artemisia dracunculus) sopii erityisen hyvin kana- ja kalaruokien maustamiseen.

Hienoarominen ranskalainen rakuunsa on sopivan kokoinen ruukkuviljelyyn. Roteva, jopa puolitoistametriseksi kasvava venäläinen muoto sen sijaan  kuuluu kasvimaalle.

Ranskalainen rakuuna ei tee siemeniä, joten taimi kannattaa ostaa valmiina, ellei ystävän ikkunalaudalla kasva niin rehevä rakuuna, että siitä saa pistokkaita. Kaupan ruukkuyrtit ovat yleensä venäläistä rakuunaa.

Rakuuna on kana- ja kalaruokien mauste, mutta sitä voi käyttää myös liha- ja munaruokiin. Rakuuna antaa hienostuneen maun myös porkkanoille ja muille keitetyille kasviksille. Ripaus tuoretta rakuunaa kuuluu myös bearnaisekastikkeeseen.

Ylimääräinen sato kannattaa kuivata.

Jaa sivu