Kuten arvata saattaa, kiinankaali on nimensä mukaisesti peräisin Kiinasta. Eurooppaan kyseinen kaali rantautui vasta 1900-luvulla.

Käyttö

Kiinankaali on maultaan tutumpaa keräkaalia pehmeämpi ja miedompi. Sen maku tulee parhaiten esiin lämpimissä ruoissa, mutta kiinankaalia voi syödä hyvin myös raakana esimerkiksi salaateissa. Kuumennettuna kiinankaali sopii esimerkiksi patoihin, vuokaruokiin, kääryleisiin sekä erityisesti wokkeihin ja muihin itämaisiin ruokiin. Kiinankaali on helppokäyttöinen ja lämpimissä ruuissa se kypsyy valkokaalia nopeammin.

Sesonki

Suomessa kasvatetun kiinankaalin sesonki alkaa kesäkuussa ja jatkuu lokakuuhun. Kotimaisen varasto kiinankaalin myynti jatkuu usein helmikuulle asti, jonka jälkeen kiinankaali saa tuontivihanneksena.

Säilytys

Kiinankaali säilyy hyvin, kun sen säilyttää muovin sisässä +2 – +4 asteen lämpötilassa. Kiinankaali, kuten kaikki muutkin kaalit, on herkkä etyleenille, joten sitä ei kannata säilyttää runsaasti etyleeniä tuottavien kasvisten vieressä.

Lähde: https://kasvikset.fi/kasvitieto/kaalit/