Ruusukaali on pieni, halkaisijaltaan 2-4 cm, kokoinen kaali, jota kutsutaan myös brysselinkaaliksi. Brysselinkaali nimi viittaa kaalin alkuperään, sillä sen uskotaan olevan peräisin 1500-luvun Belgiasta. Ruusukaali sisältää  runsaasti C-vitamiinia.

Käyttö

Ruusukaalia voi viipaloida sellaisenaan salaattiin, mutta parhaimmillaan se on kypsennetyissä ruuissa. Ruusukaali sopii keittoihin, patoihin, vuokaruokiin sekä sellaisenaan lisukkeeksi. Vältä ruusukaalin ylikypsentämästä, sillä sen väri muuttuu rusehtavaksi.

Sesonki

Suomessa kasvavien ruusukaalien satokausi alkaa elokuussa ja jatkuu aina joulukuulle saakka. Pakkanen parantaa ruusukaalin makua, jonka vuoksi sen satokausi on varsin pitkä ja sitä voidaan kerätä vielä pakkasten aikaan.

Säilytys

Ruusukaali säilytetään kylmässä, +2 – +5 mielellään muovipussin sisässä. Ruusukaali, kuten kaikki muutkin kaalit, on herkkä etyleenille, joten sitä ei kannata säilyttää runsaasti etyleeniä tuottavien kasvisten vieressä.

Lähde: https://kasvikset.fi/kasvitieto/kaalit/