Keltasipuli on yleisin Suomessa käytetty sipuli. Se soveltuu monenlaiseen ruoanvalmistukseen. Valitse varastoiduista sipuleista kiinteitä yksilöitä, joissa on kiiltävä, helposti irtoava ja ohut kuori.

Käyttö

Keltasipuli soveltuu monenlaiseen ruoanvalmistukseen.

Sesonki

Keltasipulia on saatavilla edullisesti ympäri vuoden. Kesä-elokuussa keltasipulia on saatavilla tuoreena nippusipulina. Muulloin sipuli myydään varastosipulina ilman varsia.

Säilytys

Sipulien ihanteellinen säilytysympäristö on viileä, kuiva ja pimeä. Liian lämpimässä sipulit alkavat kasvaa ja kosteassa tai muovipussiin käärittynä ne puolestaan mätänevät herkästi. Jos sinulla ei ole käytettävissä maakellaria tai kylmäkaappia, säilytä sipulit jääkaapin vihanneslokerossa ilmavasti. Sipulit eivät ole herkkiä etyleenille.