Purjo eroaa perinteisestä sipulista ulkonäöltään, sillä purjo ei muodosta lainkaan varsinaista sipulia. Purjo koostuu pitkästä kerroksellisesta varresta, jonka voi hyödyntää ruoanvalmistuksessa kokonaan. Valitse purjo, jossa on mahdollisimman pitkä valkoinen osa ja vahvat, napakat lehdet.

Käyttö

Maultaan purjo on sipuliksi mieto, jonka vuoksi purjo sopii loistavasti myös pääraaka-aineeksi moneen ruokaan. Purjoa voi käyttää ruoanvalmistuksessa ruoanvalmistuksessa ponipuolisesti kypsänä ja raakana. Se sopii erityisen hyvin keittoihin, pataruokaiin ja paistoksiin sekä sellaisenaan erilaisiin salaatteihin. Halkaise purjo pituussuunnassa ja huuhdo huolellisesti.

Sesonki

Suomalaista purjoa on saatavilla tuoreena kesäkuusta lokakuuhun, jonka jälkeen purjoa on saatavilla marras-joulukuussa varastokasviksena.

Säilytys

Sipulien ihanteellinen säilytysympäristö on viileä, kuiva ja pimeä. Säilytä purjo viileässä erillään runsaasti etyleeniä tuottavista kasviksista.