Rullaava jäsenyys

Marttaliitto on ottanut käyttöön ns. rullaavan jäsenyyden.  Tämä tarkoittaa sitä, että jäsenyyskausi alkaa aina siitä päivästä, kun on liittynyt jäseneksi ja kestää yhden vuoden eteenpäin esim. 5.9.2022-4.9.2023. Aiemmin jäsenyys kesti aina yhden kalenterivuoden 1.1.-31.12. riippumatta siitä koska oli liittynyt jäseneksi. Ennen 1.8.2022 jäseneksi liittyneillä jäsenillä, jäsenmaksukausi on edelleen 1.1.-31.12. Loppuvuoden ilmaisia kuukausia ei enää ole.

Muutos auttaa yhdistysten jäsenhankintaa, sillä esimerkiksi syyskauden alku on otollista aikaa jäsenhankinnalle, mutta liittymistä on saatettu jäädä empimään, sillä vuotta on jäljellä enää muutamia kalenterikuukausia. Nyt mukaan voidaan tulla kokonaiseksi vuodeksi missä kohtaa vuotta tahansa. 

Rullaavassa jäsenyydessä seuraava lasku lähtee aina, kun vuosi jäsenyyttä tulee täyteen. Ensimmäinen karhulasku lähtee, kun varsinaisen laskun eräpäivästä on kulunut kuukausi. Toinen karhulasku lähtee, kun ensimmäisen karhulaskun eräpäivästä on kulunut kuukausi.