Maailman suurin marttailta käynnistää Marttojen 120-vuotisjuhlavuoden. Martat kokoontuvat samaan aikaan torstaina 31.1.2019 klo 17-19 eri puolilla Suomea juhlimaan yhdessä. Juhlapäivä on marttajärjestön yhden perustajajäsenen, Alli Nissisen, nimipäivä. Tule mukaan juhlimaan!

Marttaliitto kutsuu yhdessä Marthaförbundetin kanssa marttayhdistykset järjestämään Maailman suurinta marttailtaa

 • Nyt on aika viimeistellä juhlien ohjelma Marttaliiton ja Marthaförbundin ohjeiden avulla. Onhan tila on varattu ja jäsenet jo kutsuttu mukaan? Tämän sivun ohjeistuksesta löydät ohjelman toteutukseen tarvittavat toimintaohjeet, videomateriaalia, juhlakakun ja maljan ohjeet sekä vinkkejä illan järjestämiseen. Ohjeistus on julkaistu myös 26.11.2018 ilmestyneessä Martat-lehdessä 6/2018 .
 • Muista sopia tarjoilujen tekijät ja muistuta jäseniä illasta.
 • Juhlapäivänä tata ja koristele. Ja kaikkein tärkein: Juhli marttoja ja marttajärjestöä!

Millainen on sinun yhdistyksesi Maailman suurin marttailta?

Jokainen marttayhdistys muokkaa marttaillasta itselleen sopivan. Innostamme järjestämään illan yhdessä jonkin toisen tai useamman marttayhdistyksen kanssa.

Juhlien kulku voi olla esimerkiksi seuraava:
 1. Maailman suurimman marttaillan avaus ja juhlamaljat
  Marttaillan aluksi onnitellaan yhdessä 120-vuotista marttajärjestöä ja meitä, marttoja!
  Juhlamaljan ohjeen löydät myös Martat-lehdestä 6/2018. 
 2. Marttaliiton tervehdys ja juhlapuhe
  Tervehdyksen voi katsoa videona (1 min 20 sek) ja/tai lukea juhlapuheena (n 5 min). Luettavan juhlapuheen voi ladata ja oheisesta linkistä
 3. Juhlakakku ja mahdolliset muut tarjoilut
  Juhlakakun reseptin löydät myös Martat-lehdestä 6/2018. M-kirjaimen muotoisen juhlalakun makumaailmassa tutut ja sesongin mukaiset maut kohtaavat uudella tavalla. Kakun lisäksi juhliin voi halutessaan tehdä myös muita tarjoiluja.
 4. Katsaus marttajärjestön ja oman yhdistyksen historiaan
  Juhlassa voidaan katsoa Maailman suurinta marttailtaa varten tehty video Marttojen historiasta (3 min 35 sek). Historiasta löytyy tietoa myös Marttaperinne-sivuilta. Videon jälkeen voidaan keskustella Marttojen ja oman yhdistyksen historiasta. Mitä omassa yhdistyksessä on tehty kauemmin aikaa ja vähemmän aikaa sitten? Mikä on ollut parasta marttana?
 5. Juhlavuoden suunnitelmat yhdistyksessä ja koko järjestössä
  Juhlavuoden aloittava Maailman suurin marttailta on hyvä paikka käydä yhdessä läpi juhlavuoden toiminta. Mitä omassa yhdistyksessä tapahtuu juhlavuoden aikana ja miten lähdetään mukaan juhlavuoden yhteiseen toimintaan? Voisimmeko tehdä yhteistyötä muiden yhdistysten kanssa? Entä voisimmeko tehdä yhteistyötä ruotsinkielisten marttojen kanssa? Maailman suurin marttailta on myös hyvä paikka suunnitella retkeä Marttatorille.

Jaa suunnitelmasi ja kuvia juhlista

Maailman suurin marttailta on myös Facebookissa. Liity mukaan ja kerro suunnitelmistanne sekä jaa kuvia juhlista. Maailman suurimman marttaillan aihetunniste on #maailmansuurinmarttailta #världensstörstamarthakväll


Marttaillan videotJaa sivu