Maailman suurin marttailta juhlii Marttoja

Maailman suurin marttailta käynnistää Marttojen 120-vuotisjuhlavuoden. Martat kokoontuvat samaan aikaan torstaina 31.1.2019 klo 17-19 eri puolilla Suomea juhlimaan yhdessä. Juhlapäivä on marttajärjestön yhden perustajajäsenen, Alli Nissisen, nimipäivä. Tule mukaan juhlimaan!

Marttaliitto kutsuu yhdessä Marthaförbundetin kanssa marttayhdistykset järjestämään Maailman suurinta marttailtaa

 • Tee jo nyt: Varaa omalle yhdistyksille juhlatila ja lisää Maailman suurin marttailta yhdistyksesi toimintakalenteriin. Kerro illan ajankohta yhdistyksesi jäsenille. Kutsu mukaan myös muita alueen yhdistyksiä.
 • Tee joulukuussa: Marttaliitto ja Marhaförbundet tuottavat marttailtaan materiaalin, jossa on yhteisen ohjelman toteutukseen tarvittavat toimintaohjeet, videomateriaalia, juhlakakun ja maljan ohjeet sekä vinkkejä illan järjestämiseen. Ohjeistus julkaistaan 26.11.2018 ilmestyvässä Martat-lehdessä 6/2018 sekä martat.fi/maailman-suurin-marttailta. Aloita juhlien valmistelut ja lähetä kutsut jäsenille.
 • Tee tammikuussa: Viimeistele juhlien ohjelma Marttaliiton ohjeiden avulla. Sovi tarjoilujen tekijät. Muistuta jäseniä illasta. Kata ja koristele. Ja kaikkein tärkein: Juhli marttoja ja marttajärjestöä!

Millainen on sinun yhdistyksesi Maailman suurin marttailta?

Jokainen marttayhdistys muokkaa marttaillasta itselleen sopivan. Innostamme järjestämään illan yhdessä jonkin toisen tai useamman marttayhdistyksen kanssa.

Juhlien kulku voi olla esimerkiksi seuraava:
 1. Maailman suurimman marttaillan avaus ja juhlamaljat
  Marttaillan aluksi onnitellaan yhdessä 120-vuotista marttajärjestöä ja meitä, marttoja!
  Juhlamaljan ohjeen löydät Martat-lehdestä 6/2018.
 2. Marttaliiton tervehdys ja juhlapuhe
  Tervehdyksen voi katsoa videona tai lukea juhlapuheena. Video tulee tälle sivulle tammikuun puolivälissä. Luettavan juhlapuheen voi ladata ja tulostaa tältä sivulta tammikuussa
 3. Juhlakakku ja mahdolliset muut tarjoilut
  Juhlakakun reseptin löydät Martat-lehdestä 6/2018. M-kirjaimen muotoisen juhlalakun makumaailmassa tutut ja sesongin mukaiset maut kohtaavat uudella tavalla. Kakun lisäksi juhliin voi halutessaan tehdä myös muita tarjoiluja.
 4. Katsaus marttajärjestön ja oman yhdistyksen historiaan
  Juhlassa voidaan katsoa Maailman suurinta marttailtaa varten tehty video Marttojen historiasta. Historiasta löytyy tietoa myös Marttaperinne-sivuilta. Videon jälkeen voidaan keskustella Marttojen ja oman yhdistyksen historiasta. Mitä omassa yhdistyksessä on tehty kauemmin aikaa ja vähemmän aikaa sitten? Mikä on ollut parasta marttana?
 5. Juhlavuoden suunnitelmat yhdistyksessä ja koko järjestössä
  Juhlavuoden aloittava Maailman suurin marttailta on hyvä paikka käydä yhdessä läpi juhlavuoden toiminta. Mitä omassa yhdistyksessä tapahtuu juhlavuoden aikana ja miten lähdetään mukaan juhlavuoden yhteiseen toimintaan? Voisimmeko tehdä yhteistyötä muiden yhdistysten kanssa? Entä voisimmeko tehdä yhteistyötä ruotsinkielisten marttojen kanssa? Maailman suurin marttailta on myös hyvä paikka suunnitella retkeä Marttatoille.

Jaa suunnitelmasi ja kuvia juhlista

Maailman suurin marttailta on myös Facebookissa. Liity mukaan ja kerro suunnitelmistanne sekä jaa kuvia juhlista. Maailman suurimman marttaillan aihetunniste on #maailmansuurinmarttailta #världensstörstamarthakväll

Jaa sivu