Kesän ruokalista

MATIKE

Perunaa ja kamerunilaista katkarapukastiketta

Broileritortillat

Järvikala puttanesca

TOPE

Liha-makaronilaatikko

Yhden kattilan taktiikka Outi Mehto

Kasvissosekeitto 

Arkena toinen päivän lämpimistä aterioista syödään yleensä koulussa tai työpaikalla. Jos työskentelet lounasaikaan kotona, kokoa ruoka edellispäivien tähteistä tai valmista edellisenä päivänä runsaasti päivällistä, jotta sitä riittää lounaaksikin.

Lounasruokalassa kannattaa valita sellaisia ruokalajeja, joita ei itse viitsi kokeilla kotona: uudet kasvisruoat, kalaruoat ja muut kannattaa kokeilla ammattilaisten valmistamana.

LASU

Falafel pyörykät ja yrttikastike

Saariston kalavartaat, lisukkeena perunaa.

Viikonloppuna aikaa ruoan laittamiseen on yleensä enemmän. Aamiainen syödään myöhään ja rauhassa. Lounas ja päivällinen ovat yhdistetty yhdeksi isommaksi ateriaksi iltapäivällä. Iltapala on tavallista täyttävämpi, koska edellisestä ruoasta on jo aikaa. Viikonloppuisin välipala jää usein välistä.

Aamupala

Valitse aamupalasi aamiaisehdotuksista. Välillä on mukava syödä aamupalaksi jotain totutusta poikkeavaa.
Kokeile myös:
Täytetyt bagelit
Tuorepuuro puolukasta

Välipala

Iltapala