Myyrät voivat tehdä melkoisesti tuhoa puutarhassa. Parasta onkin yrittää torjua ne jo ennakolta.

Peltomyyrä ja kenttämyyrä aiheuttavat tuhoja talvisin lumen alla. Ne syövät pensaiden ja puiden kuorta, perennojen ja marjojen talvehtivia kasvinosia ja kukkasipuleita. Varsinkin nuorten hedelmä- ja koristepuiden mehevä kuori maistuu terävähampaisille myyrille.

puun suojaus

Myyrätuhoja voi ehkäistä suojaamalla kasvien rungot verkoilla tai rungonsuojuksilla. Suojuksen pitää ulottua hangen yläpuolelle. Lumen tiivistäminen puiden ja pensaiden juurelta hankaloittaa kulkutunneleiden tekemistä. Nurmikon pitäminen lyhyenä ja kasvinjätteiden poistaminen vähentävät piilopaikkoja.

Myyrät eivät pidä narsissin sipuleista. Istuttamalla narsisseja muiden sipulikasvien joukkoon, voi myyriä yrittää hämätä.

Vesimyyrän kasassa aukko on reunassa.

Vesimyyrät aiheuttavat tuhoja maan alla ympäri vuoden. Ne syövät puiden ja pensaiden juuria ja keräävät perunat, juurekset ja kukkasipulit talvivarastoihinsa. Vesimyyrät siirtävät käytävistä kaivamansa mullan keoiksi maan päälle. Vesimyyrän keon suuaukko on kasan reunassa kun rauhoitetun kontiaisen keossa suuaukko on keskellä. Kontiainen on hyönteissyöjä eikä vioita kasveja.

Kasvien suojaaminen jäniksiltä

Jaa sivu