Katteet

Katteet viimeistelevät istutukset. Sen lisäksi, että ne ovat kauniita katsella ne myös helpottavat hoitotöitä. Valitse katemateriaali ja sen väri tarkoitukseen ja muuhun ympäristöön sopivaksi.

Kattamalla maan pinta pysyy kuohkeana eikä kovetu rankkasateenkaan jälkeen. Eloperäiset katteet parantavat maan kuntoa. Ne kuitenkin hidastavat keväällä maan lämpenemistä (ei kiviaines).

Katekerroksen paksuus

Katekerroksen paksuus riippuu kasvilajista ja kateaineesta.  Pensaille ja puille 5-7 cm. Havupensaille ja perennoille 2-3 cm. Perennaistutusten katetta valitessa kannattaa huomioida se, että katemateriaali ei estä perennojen leviämistä.

Katemateriaalit

Katteita on eloperäisiä ja elottomia. Eloperäisiä katemateriaaleja ovat puun kuoresta saatava kuorike, hake, turve, olkikate ja ruohosilppu. Elottomia katemateriaaleja ovat tiilimurska, pikkukivet, sora ja hiekka. Valitse katemateriaali käyttötarkoituksen mukaan.

Vaihtoehtona katteille on tiheä istutus ja maanpeitekasvit. Varsinkin monilajisissa koristekasviryhmissä nämä ovat katetta parempia vaihtoehtoja.

Lue lisää katteiden käytöstä täältä.