Lasten leikki

Lasten leikkipaikka sopii oleskelualueen lähelle tai alueelle, jossa leikkejä on helppo seurata myös sisältä. Selvitä pihan vaarallisimmat paikat ja mieti, onko turvallisuutta mahdollista parantaa. Noudata leikkivälineiden turvallisuusvaatimuksia. Perusta pelinurmikko hiukan kauemmaksi olohuoneen isoista ikkunoista ja hennoimmista kasveista. Piha elää lasten mukana, leikit siirtyvät myöhemmin lähimetsään ja leikkipuistoon, ja hiekkalaatikko muuttuu kasvilaatikoksi.

Leikkimökki

Pieni mökki on söpö, mutta lapset ovat pieniä vain hetken aikaa. Riittävän isoon ja korkeaan mökkiin aikuistenkin on mukava mennä. Lisäksi se toimii jatkossa paremmin huvimajana tai varastona kuin kovin pieni ja matala.

Hiekkalaatikko

Sijoita hiekkalaatikko suojaan suoralta auringon paisteelta. Kannellinen hiekkalaatikko estää naapurin kissaa pitämästä sitä omana hiekkalaatikkonaan. Riittävän leveillä laidoilla aikuisenkin on mukava istua.

Keinu

Varaa keinun eteen ja taakse riittävästi tilaa ja huolehdi keinun sijoittelulla siitä, ettei kukaan juokse vahingossa keinun alle.

Majanrakennuspaikka

Vaikka pihassa on valmiita leikkipaikkoja ja leluja, lapset tykkäävät rakennella majoja ja keitellä kuravelliä. Jätä pihaan tilaa myös vapaammille leikeille.