Monivuotisena kasvatettavat sipulit

Ilmasipulin (Allium cepa var.viviparum) ensimmäiset paksut lehdet työntyvät maan pinnalle heti kun lumi on sulanut. Lehtiä kerätään keväästä pitkälle syksyyn. Loppukesällä versojen päihin kehittyy pieniä voimakkaanmakuisisa latvasipuleita, joita käytetään mausteena.

Ilmasipulia lisätään siemenistä, latvasipuleista ja maan alle kehittyvästä sipulista. Siemenet kylvetään keväällä kasvupaikalle tai taimet kasvatetaan huhti-toukokuussa. Latvasipulit istutetaan syksyllä 8-10 cm syvyyteen 30 cm välein. Ilmasipulikasvusto jaetaan ja istutetaan uudelleen viiden vuoden välein.

Pilli- eli talvisipulin (Allium fistulosum) rotevat tummanvihreät lehdet kasvavat keväällä ensimmäisen puutarhakasvien joukossa ja satoa riittää talven ensimmäisiin lumisateisiin asti. Maan alle pillisipuli kasvattaa pienen sipulin, joita voi kerätä kasvustoa jaettaessa.

Pillisipulia lisätään siemenistä ja jakamalla kasvusto noin viiden vuoden välein. Taimikasvatus aloitetaan maali-huhtikuussa. Toukokuussa taimet istutetaan kasvimaan tai perennapenkin reunaan 25 cm välein.

Ruohosipuli (Allium scoenoprasum) kasvattaa tiheän mättään. Ohuita pillimäisiä lehtiä riittää keväästä syksyn pakkasiin.

Ruohosipulia lisätään siemenestä ja jakamalla. Huhti-toukokuussa taimipotteihin kylvetään useita siemeniä ja moniversoiset taimet istutetaan ulos 20 cm etäisyyksin. Siemenet voi kylvää myös kasvupaikalle 20 cm välein. Kun yhteen paikkaan kylvetään useita siemeniä, saadaan tuuhea taimimätäs eikä kylvöstä tarvitse harventaa.  Ruohosipuli viihtyy myös parvekelaatikossa ja ruukussa.

Ruohosipuli kukkii herkästi. Lehtisato on runsas, kun kukat poistetaan mahdollisimman aikaisin. Jos kasvi pääsee kukkimaan, kukat kerätään nuppuisina ja kuivatetaan kuivakukka-asetelmia varten.

Kiinansipuli (Allium tuberosum) on 35-40 cm korkuinen  ruohosipulin tavoin kasvatettava sipulikasvi. Tummanvihreät, sentin levyiset litteät lehdet maistuvat miedosti valkosipulille ja valkoiset kukatkin oat syötäviä. Taimet kasvatetaan huhti-toukokuussa ja istutetaan ulos touko-kesäkuun vaihteessa. Suoraan kasvupaikalle kylvettäessä satoa saa odottaa ainakin seuraavaan vuoteen.