Kesällä raja sisä- ja ulkotilojen väliltä häviää ja ulos on päästävä vaivattomasti. Kulku on helppoa, kun terassin ovi on riittävän leveä ja johdattaa suoraan oleskelualueelle, joka on samassa tasossa sisätilojen kanssa.

Oleskelualue kannattaa sijoittaa lämpimään ja tuulensuojaiseen paikkaan. Talon etelä- tai länsiseinustalla on usein sopiva paikka. Talon länsipuolelle aurinko paistaa vielä illallakin.

Varaa terassilla riittävästi tilaa kalusteille, oleskelulle ja puuhastelulle. Tee pinnasta tasainen, kestävä ja mahdollisimman helppohoitoinen. Mieti kuinka estät roskien kantautumisen sisälle. Pääoleskelualueen paikka on pihan lämpimimmässä ja suojaisimmassa paikassa. Suunnittele mieluummin yksi iso, kuin useampi pienempi oleskelualue. Saunan yhteyteen sopii katseilta suojattu vilvoittelunurkkaus, riippukeinu pihapuun alle ja penkki vesiaiheen viereen.  

Oleskelualueen koko

Riittääkö terassin kalustukseksi pöytäryhmä vai pitääkö sinne mahtua myös kesäkeittiö ja poreallas? Mitoita terassi sen mukaan, mitä sinne pitää mahtua. Aina oleskeluun ei tarvita isoa terassia vaan oikein sijoiteltu tuolikin voi olla mukava oleskelupaikka.