Keväällä kukkivat sipulikukat istutetaan syys-lokakuussa. Mitä enemmän sipulikukkalajeja ja -lajikkeita istutetetaan, sitä pitempään kukkaloisto keväällä ja alkukesällä kestää.

Parhaiten sipulikukat viihtyvät kuohkeassa maassa ja aurinkoisessa kasvupaikassa. Jos kukinnasta haluaa nauttia monta vuotta, hiekkamaahan on hyvä lisätä multaa ja tiiviiseen savimaahan hiekkaa ja turvetta. Perennapenkin aukkopaikoissa ja pensaiden alustoilla maanparannusta  ei yleensä tarvita, mutta isojen puiden juuristoalueella ja heikkokasvuisella nurmikolla eloperäisen aineksen lisäys on paikallaan. Jos nurmikkoalue on tiivistynyt, hiekkalisäyksestä hyötyvät myös nurmikkoheinät.

Sipulikukkien paras istutusaika on syys-lokakuussa, kun maan lämpötila on laskenut alle 10 asteen. Tämä on riittävän aikaisin, jotta sipulit ehtivät juurtua, mutta kuitenkin sen verran myöhään, että ne eivät ehdi aloittaa kasvuaan. Sipuleita voi toki istuttaa niin pitkään kun maan on sula, mutta myöhään istutetut sipulit juurtuvat vasta keväällä ja vastaavasti kukinta siirtyy kesän kynnykselle.

Kukkasipuleita ostettaessa on syytä tarkistaa sipulien laatu. Hyvä sipuli on kiinteä ja ehjä, siinä ei ole syviä kuoppia eikä viiltoja eikä merkkejä alkavasta homeesta. Jos valinan varaa on, ostoskoriin kannattaa poimia kaikkein suurimmat sipulit, sillä isoista sipulista kehittyy myös komein kukinta. Sipulien koko (ympärysmitta) on merkitty pakkaukseen.

Kukkasipulit istutetaan noin kolme kertaa sipulin läpimittaa syvemmälle. Jos sipulit istutetaan vasta marras-joulukuussa, ne voi kuohkeassa maassa laittaa hieman syvemmällekin. Sipuli painetaan napakasti istutuskuopan pohjalle kärki ylöspäin. Tulppaanin ja narsissin sipulissa kärkiosan tunnistaa helposti, mutta esimerkiksi krookuksen sipulia on katsottava vähän tarkemmin. Jos sipulit istuttaa vahingossa väärinpäin, kukinta myöhästyy vähän, koska kasvavan verson on ensin kierrettävä sipulin ympäri.

Pikkusipulit istutetaan yleensä 5–10 cm välein ja isot 15–25 cm välein. Istutussyvyys ja -etäisyys on yleensä merkitty pakkaukseen. Istutussyvyys on sopiva, kun sipulin päälle tulee multaa  kaksi kertaa sipulin korkeuden verran. Istutuksen jälkeen maa kastellaan ja jos syyssateita ei tule, maata voi kastella syksyn mittaan uudelleenkin.