Keväällä kukkivat sipulikukat istutetaan syys-lokakuussa. Mitä enemmän sipulikukkalajeja ja -lajikkeita istutetetaan, sitä pitempään kukkaloisto keväällä ja alkukesällä kestää.

Sipulikukkia voi istuttaa lähes minne tahansa pihssa. Parhaiten sipulikukat viihtyvät kuohkeassa maassa ja aurinkoisessa kasvupaikassa. Monet lajit kukkivat useana vuonna, istuta ne paikkaan, jossa ne saavat olla rauhasssa. Jos kukinnasta haluaa nauttia monta vuotta, hiekkamaahan on hyvä lisätä multaa ja tiiviiseen savimaahan hiekkaa ja turvetta. Perennapenkin aukkopaikoissa ja pensaiden alustoilla maanparannusta  ei yleensä tarvita. Pikkusipulit viihtyvät myös nurmikolla.

Sipulikukkien paras istutusaika on syys-lokakuussa, kun maan lämpötila on laskenut alle 10 asteen. Tämä on riittävän aikaisin, jotta sipulit ehtivät juurtua, mutta kuitenkin sen verran myöhään, että ne eivät ehdi aloittaa kasvuaan. Sipuleita voit toki istuttaa niin pitkään kun maan on sula, mutta myöhään istutetut sipulit juurtuvat vasta keväällä ja vastaavasti kukinta siirtyy kesän kynnykselle. Myöhään istutetuille alueille okin hyvä haravoida puun lehtiä peitteeksi, niin sipulien juurtumisaika pitenee.

Tarkista ostovaiheessa sipulien laatu. Hyvä sipuli on kiinteä ja ehjä, siinä ei ole syviä kuoppia eikä viiltoja eikä merkkejä alkavasta homeesta. Poimi ostoskoriin kaikkein suurimmat sipulit, sillä isoista sipulista kehittyy myös komein kukinta. Sipulien koko (ympärysmitta) on merkitty pakkaukseen.

Istutussyvyys ja -etäisyys on yleensä merkitty pakkaukseen.

Pikkusipulit istutetaan yleensä 5–10 cm välein ja isot 15–25 cm välein. Istutussyvyys on sopiva, kun sipulin päälle tulee multaa  noin kaksi kertaa sipulin korkeuden verran. Jos sipulit istutetaan vasta marras-joulukuussa, ne voi kuohkeassa maassa laittaa hieman syvemmällekin. Sipuli painetaan napakasti istutuskuopan pohjalle kärki ylöspäin. Tulppaanin ja narsissin sipulissa kärkiosan tunnistaa helposti, mutta esimerkiksi krookuksen sipulia on katsottava vähän tarkemmin. Jos sipulit istuttaa vahingossa väärinpäin, kukinta myöhästyy vähän, koska kasvavan verson on ensin kierrettävä sipulin ympäri. Ryhmän kukinta-aikaa voi pidentää istuttamalla puolet sipuleista väärinpäin. Istutuksen jälkeen maa kastellaan ja jos syyssateita ei tule, maata voi kastella syksyn mittaan uudelleenkin.