Yhden ja kolmen viikon ruokalista
Ruokalistan avulla suunnittelet vaihtelevat, monipuoliset ja edulliset ateriat kullekin viikonpäivälle. Kun suunnittelet esimerkiksi viikon ruoat etukäteen, säästyy aikaa ja vaivaa. Perusraaka-aineet voi hankkia yhdellä kauppareissulla ja täydentää jääkaappia tuoretuotteilla viikon aikana.
Viikon ruokalistaan on suunniteltu yksi pääateria päivässä, sillä yleensä toinen ateria syödään tarhassa, koulussa tai työpaikalla. Jos kotona syödään päivän kaikki ateriat, kannattaa ruokaa tehdä sen verran, että esim. edellisen päivän päivällisestä saa vielä seuraavan päivän lounaan. Ruokalistaehdotuksessa on vaihdellen broileri-, kala-, kasvis- ja liharuoka. Ohjeet löytyvät marttojen resepteistä. Kalaa olisi hyvä syödä ainakin kaksi kertaa viikossa ja kaksi viikon päivistä voisi olla kasvispäivä. Aamu- ja iltapaloista on tehty muutamia ehdotuksia, joita voi vaihdella tarpeen ja mieltymyksen mukaan.
Kolmen viikon ruokalista on suunniteltu pääraaka-aineen mukaan. Ruokalistasta tulee monipuolinen, kun kasvis-, kala-, liha- ynnä muut ruoat vuorottelevat eri viikonpäivinä. Ruokalista antaa paljon valinnan mahdollisuuksia, kun ruokaohjeita voi vaihdella mieltymyksen mukaan. Ruokalista on laadittu niin, että lounaaksi syödään samaa ruokaa kuin edellisen päivän päivällisellä. Näin ruoanlaittotyö vähenee.
Ruokalajin nimeä klikkaamalla löydät useita reseptivaihtoehtoja. Lisää reseptejä löydät täältä.
Kolmen viikon ruokalista | 1. viikko | 2. viikko | 3. viikko | |
ma | lounas
päivällinen |
kananmunaruoka | kasvisruoka | liharuoka |
ti | lounas
päivällinen |
kalaruoka | jauheliharuoka | pastaruoka |
ke | lounas
päivällinen |
pastaruoka | kalaruoka | kasvisruoka |
to | lounas
päivällinen |
broileri-kasvisruoka | kasvisruoka | kalaruoka |
pe | lounas
päivällinen |
kasvisruoka | munaruoka | jauheliharuoka |
la | lounas/päivällinen | liharuoka | kalaruoka | kasvisruoka |
su | lounas/päivällinen | broileriruoka | liharuoka | broileriruoka |