Puutarhalla tapahtui vuonna 2016

22.9.2016 Tampere
Puutarhan antimet parempiin suihin

Elo- ja syyskuussa puutarhalla on ahkeroitu sadon kimpussa. Kasvihuoneesta on saatu reilusti tomaatteja ja muutamia munakoisoja. Pellolta saatiin melkoisen paljon herneitä, papuja, perunaa ja porkkanaa. Myös maissit ja härkäpavut onnistuivat hyvin. Salaatti ja persilja puolestaan kärsivät kesän vaihtelevasta säästä ja satoa ei tullut kovinkaan hyvin. Viimeisen sadonkorjuukerran jälkeen pidettiin vielä kokkikurssi, jossa valmistettiin kasvisruokaa. Nyt puutarha hiljentyy ja alkaa valmistautua talveen. Tapaamme jälleen ensi vuonna viljelyn merkeissä!


14.7.2016 
Tampere
Viimeisellä kerhoviikolla vauhdikasta menoa

Kerhon viimeisellä viikolla on pidetty vauhtia yllä puutarhaolympialaisten merkeissä. Olympialajeina on ollut mm. kasvien tunnistaminen, kitkentä, tietokilpailu ja pallon heitto ämpäriin. Tiimit ovat ahkerasti keränneet pisteitä ja kerhon viimeisenä päivänä julkistetaan olympiamitalistit. Olympialaisten lomassa ollaan ehditty mm. kitkemään, siivoamaan ja korjaamaan satoa retiisistä ja perunasta. Perjantaina vietetään viimeistä kerhopäivää perinteisesti naamiaisten merkeissä. Saa nähdä keitä puutarhalle tänä vuonna saapuu. Huhut ovat kertoneet, että ainakin puutarhuri ja sudenkorento saattaisivat ilmestyä. Naamiasten jälkeen kohtaamme jälleen sadonkorjuupuuhissa!

7.7.2016 Tampere
Avoimet ovet houkuttelivat paikalle runsaasti kiinnostuneita

Tänä vuonna viljelemme myös hauskaa tomaatin ja perunan yhdistelmää, Tomtatoa.
Puutarhakerhon toiseksi viimeisellä viikolla kerholaiset ovat ahkerasti jatkaneet kitkentäpuuhia. Lisäksi viikko vierähti avointen ovien päivän suunnittelu- ja valmistelutöissä. Keskiviikkona vietettiinkin hauska päivä vieraidemme kanssa. Ohjelmassa oli muutama kiva teatteriesitys, mehua ja pullaa sekä esittelykierroksia puutarhalla. Loppuviikosta perehdytään roskien maailmaan ja tehdään roskista kierrätysesineitä! Ensi viikolla onkin jo  haikeat tunnelmat, kun kerhon viimeinen päivä lähestyy. Luvassa on ainakin kuuluisat puutarhaolympialaiset sekä naamiaisjuhlat!

28.6. 2016 Tampere
Juhannusviikolla oli lämmintä, nyt saadaan kitkeä!

Viime viikolla juhlittiin juhannusviikkoa! Kerhossa olikin aktiivinen viikko, sillä ehdimme tekemään vielä hurjasti kylvöjä, keräämään luonnonkasveja ja askartelemaan niistä kauniita kukka-asetelmia. Juhannusaaton aattona vietimme juhannusjuhlia herkkupäivän, tietokilpailun ja mölkkyturnauksen merkeissä. Mölkkymestaruuden vei tälläkin kertaa Joel, joka on aika kova haastettava tässä kilpailussa! Lämmin juhannus antoi kasvuvoimaa rikkakasveille ja nyt juhannuksen jälkeisellä viikolla kerholaiset saavatkin aloittaa kunnon kitkentäurakan. Ohjelmassa on myös ollut työkoira Mustiinan vierailu! Mustiinan elämästä meille kertoi ystävällisesti Tiina. Loppuviikosta kerhossa vierailee myös toinen koira ja yksi marsu. Lisäksi aiomme perustaa hienon farkkupuutarhan!

16.6. 2016 Tampere
Kylvöhommia, jättiputken torjuntaa ja sukkahousuhahmoja

Toinen kerhoviikko alkoi aurinkoisena. Pian kerholaiset saivatkin härkäpavut, pensaspavut ja salaatit kylvettyä avomaalle. Kylvötöihin kuului kylvövaon tekeminen, kastelu sekä siementen kylväminen. Lopuksi kylvökset kasteltiin vielä suuttimella ja kylvöalueet peitettiin harsoilla. Näin siemenet eivät päädy lintujen syötäväksi.

Pari uuttakin kerholaistakin saatiin mukaan. Pojat pääsivätkin nopeasti kerhon töihin kiinni. Omiakin ideoita ja innokkuutta riitti, niinkuin kaikilla kerholaisilla.

Rukola ja retiisit pääsivät lämpimässä säässä avomaan viljelyalueelle kasvamaan ja myös nämä viljelykset peitettiin harsoilla.

Palstan ulkopuolella kävimme tutkimassa ja torjumassa vaarallista vieraslajia eli jättiputkea. Samalla reissulla löysimme ja torjuimme myös jättipalsamia. Kerholaiset saivat tietoa torjunnan tekemisestä ja vieraslajien vaarallisuudesta.

Myös leikkejä ja pelejä, piirtämistä, kylttien maalaamista ja majojen rakentamista kuului toisen kerhoviikon ohjelmaan. Yhdet nimipäivätkin ehdittiin viettää viikon aikana.

Sadepäivän sattuessa torstaille kasvihuoneessa tehtiin vanhoista sukkahousuista hahmoja. Sukkis-jengiin syntyi mm. räppäri Liukusilmä, Saparon Pekka, Ankka ja Etana.

9.6. 2016 Tampere
Vihdoinkin! Puutarhakerhon ensimmäinen viikko on jo vauhdissa!

Lasten puutarhakerho alkoi maanantaina reippaasti, kun tutustumisleikkien jälkeen päästiin perunan istutukseen. Sää oli alkuviikosta oikein suotuisa, ja istutuspuuhat etenivät vauhdikkaasti niin kurpitsamaalla, maissipenkissä kuin sipuliriveissäkin. Viikonloppua kohden ilma kylmeni huomattavasti ja myrskykin riepotteli omalta osaltaan. Kasvihuoneessa kuitenkin saatiin tomaatit istutettua ja urheasti tehtiin myös kesäkukkapenkkiä. Viljelytöiden välissä maalattiin ja rakennettiin majaa, mikä onkin ollut joka kesä kerhon suosituin leikki!

20.5.2016
Suuri viljelykesä odottaa

Lastenpuutarha Piparminttu odottelee jo kuumeisesti kerholaisia! Kevät on mennyt puutarhaa valmistellessa. Maa on saanut kunnon kuormallisen hevosenlantaa, omenapuut, herukkapensaat ja mansikka kevätlannoituksensa sekä kasvihuoneen lavat odottavat tomaatintaimia. Enää kaksi viikkoa ja sitten alkaa suuri viljelykesä 2016!