Viisi vinkkiä juhlapukeutumiseen, kun kaapista ei löydy mitään

Juhlat tulossa, eikä mitään päällepantavaa? Vastaus saattaa löytyä lähempää kuin uskotkaan, eli omasta vaatekaapistasi. Nappaa tästä viisi vinkkiä lompakolle ja ympäristölle sopivampaan juhlapukeutumiseen! 

1. Vaihda näkökulmaa

Tuntuuko paljon käytössä ollut vaate liian vanhalta juhliin? Sitä se ei suinkaan ole, vaan ennemminkin luottovaate, josta voit olla ylpeä!

2. Koristaudu asusteilla

Täydennä arkisempi kokonaisuus koruilla, juhlavilla kengillä, juhlakampauksella tai laukulla. Kauluspaita tekee monesta kokonaisuudesta sopivan juhlavan. Käytettynä ostetuilla asusteilla saat asun sopimaan erilaisiin juhlateemoihin.

3. Korjaa ja silitä

Jos juhlakäytössä hyvin palvellut asu ei enää ole täysin ehjä, korjaa se ennen seuraavia juhlia. Ompele nappi paikoilleen, paikkaa vaate huomaamattomasti tai näyttävästi sashiko-ompeleilla. Ohjeita korjaamiseen löydät Marttojen Korjaus-sivustolta. Silitysraudalla silittämällä vaate saa uutta ryhdikkyyttä. Nahkakengät voi huoltaa kiiltäviksi lankkaamalla. Kenkien hoito | Martat

4. Ota kaveri makutuomariksi

Ota kaveri mukaan shoppailemaan omalle vaatekaapillesi. Tuoreella katseella omassa kaapissa olevan potentiaalin saa paremmin esille. Kaverilta voi myös samalla saada idean häneltä lainattavaan asusteeseen, joka täydentää kokonaisuuden. Kavereiden kanssa voi myös järjestää juhlavaatteiden ja -asusteiden vaihtoillan.

5. Lainaa tai vuokraa

Miesten puvulle tai täyspitkälle juhlapuvulle ei ole usein käyttöä. Jos aloitat hyvissä ajoin, voit hyvinkin löytää sopivan vaatteen lähipiiristä tai vuokraamosta.

Tiesitkö?

Keskivertosuomalainen ostaa vuodessa 38 uutta vaatekappaletta. Tämä aiheuttaa suuren ympäristökuorman, jota meistä jokainen voi olla pienentämässä. Suomalaiset ylikuluttavat suhteessa maapallon kantokykyyn. Tarvittaisiin yli kolme maapalloa, jos kaikki kuluttaisivat kuten me. Valitaan siis juhlavaatteet keveämmällä ympäristökuormalla!