Pehmeä kirjanmerkki

Kirjanmerkin päät pilkistävät iloisesti kirjan sivujen välistä. Tässä kiva lahjaidea kaikille lukutoukille. Tee yksi myös itsellesi!

TARVIKKEET
leveää kangasnauhaa
iso nappi
puuvillalankaa
askarteluhelmiä
neula ja ompelulankaa
sakset
viivotin

  1. Leikkaa kangasnauhasta n. 25 cm:n mittainen pala. Käännä nauhan päästä noin sentti ja sen jälkeen vielä uudelleen noin puolitoista senttiä. Ompele taitos ompelulangalla kiinni. Tee samanlainen taitos nauhan toiseenkin päähän. Katso, että taitokset menevät samalle puolelle nauhaa.
  2. Ompele iso nappi kiinni ylempään taitokseen.
  3. Katkaise puuvillalangasta 9 kpl noin 30 cm:n mittaisia pätkiä. Solmi nippu keskeltä.
  4. Ompele nippu solmun kohdalta kiinni alempaan taitokseen. Jaa langat kolmeen osaan, niin että kussakin on 6 lankaa. Letitä kolme lettiä. Kun olet
  5. letittänyt noin 2/3 letistä, tee solmu, jotta letti pysyy kiinni. Jos helmissä on suuri reikä, pujota kaikki 6 lankaa nippuna reiän läpi ennen solmun tekemistä. Jos helmien reiät ovat pieniä, pujota helmet hapsujen yksittäisiin lankoihin ja sido solmu kunkin helmen alle, etteivät ne putoa.

Vinkki!
Pienemmät askartelijat voivat toteuttaa kirjanmerkin ilman ompelua. Käytä silloin nauhan sijasta huopasuikaletta. Sen päitä ei tarvitse taittaa ja ommella. Kiinnitä nappi liimalla huopakaistaleen päähän. Tee kaistaleen alareunaan reikä, josta voi pujottaa lankanipun ja solmia sen kiinni.