Hartiatyyny

Itselle tai lahjaksi

Hartioiden taakse asetettava tyyny rentouttaa automatkalla tai lentokoneessa, auttaa unen saamisessa pikku nokosilla ja tukee päätä ja niskoja aina, kun tekee mieli lepuuttaa niitä hetkisen. Lämmitettynä tyyny rentouttaa hartioita vielä paremmin. Tyyny sopii hyvin lahjaksi.

Tarvikkeet

  • Lanka Novita Joki 100 % villa TAI muu vastaava huopuva lanka, esim. Schachenmayr Wash + Filz It! Fine
  • Puikot nro 4 tai käsialan mukaan, mitä isommat sen nopeampi työ on tehdä. Vähen­nä aloitussilmukoiden määrää, jos käytät isompia puikkoja. Työn leveys on ennen huo­vutusta vähintään 50 cm.
  • Puuvillakangasta ja kauran siemeniä
  • Satiininauhaa n. 1 m, pitsinauhaa n. 1 m sekä villaa koristeluun.

Luo 80 silmukkaa neulepuikoille ja neulo ainaoikeaa kunnes työ on noin 40 cm korkea. Päättele työ ja taita se kahtia. Virkkaa reunat yhteen kiinteillä silmukoilla ja jätä päät auki. Voit vaihtoehtoisesti myös neuloa pyöröpuikoilla valmista putkineulosta.

Huovuta niskatyyny pesukoneessa. Laita ennen huovutusta työn sisälle muovipussi siten, että se tulee kummastakin päästä suuaukkojen yli. Ompele pienin pistoin muovi reunoihin kiinni puuvillalangalla. Käytä kirjopesuohjelmaa 40 ºC ja tavallista pyykin­pesuainetta. Muotoile pussi mittoihinsa voimakkaasti käsillä vetäen. Viimeistele silit­tämällä kuumalla höyryraudalla.

Koristele pussi neulahuovuttamalla haluamillasi väreillä ja kuvioilla. Laita pussin sis­ään superlonia alustaksi aina siihen kohtaan, jota huovutat neulalla. Lopuksi ompele pussin reunoihin pitsit koristeeksi ja vedä parsinneulalla ohutta silkkinauhaa suuaukon sulkijaksi. Ompele puuvillakankaasta sopivankokoinen pussi ja täytä se kauransieme­nillä. Pujota pussi huovutetun päällisen sisään.

Poista villapäällinen aina lämmittäessäsi siemeniä mikrossa!

Ohje ja kuvat: Reetta Tossavainen


Ladattavat tiedostot

Hartiatyyny