Punch Needle -tekniikka

Punch Needle -tekniikalla luot ryijymäistä ja pehmeää pintaa tyynyihin, seinävaatteisiin ja tauluihin.
Tekniikka toimii hyvin tuotteissa, joihin ei kohdistu paljoa mekaanista rasitusta. Pieni pussukka tai hauska kukkaro saavat uniikin ilmeen punch needle -tekniikalla ja Marttaraita -langalla.

Punch needle on kirjontatyökalu, jossa lanka syöttyy kynämäisen varren läpi kärkiosan onton neulan silmästä ulos.
Neulaosa työnnetään kankaan läpi ja vedetään se samaa reittiä pois, jolloin kankaan alapuolelle muodostuu pieni lenkki. Kankaan nurjasta puolesta tuleekin näin valmiin työn oikea puoli. Nurjaa pintaa voi halutessaan käyttää myös kankaan päällipuolena.

Neulaa liikutetaan pienin askelin pitkin kangasta halutun kuvion tai muodon mukaan. Työskenneltäessä on oltava tarkkana, koska muodostunut silmukkarivistö purkautuu nopeasti langasta vetämällä. Valmiin työn tai työstetyn alueen kiinnittäminen ja viimeistely tapahtuu liimaamalla työn sileämpi puoli esimerkiksi askarteluliimalla.

TEE NÄIN:
Pujottele lanka punch needle -työkaluun sen ohjeiden mukaisesti. Varmista, että lanka liikkuu vapaasti.
Piirrä halutessasi kankaaseen kuvioita, sektoreita tai muu luonnos.
Pingota kangas tiukasti kirjontakehikkoon.
Kirjo.
Päättele langanpäät.
Levitä runsaahkosti liimaa työn sileämmälle puolelle. Anna kuivua.

Mikäli tekniikka ei ole sinulle ennestään tuttu, pyydä ohjeistusta punch needle -työkalun myyntipaikasta. Monet askartelutarvikeliikkeet osaavat suositella alueellasi järjestettäviä kursseja ja työpajoja oppimiseen ja mukavaan yhdessä tekemiseen.
Myös kässämarttaryhmistä löydät taitajia ja innostujia!

Kokeile rohkeasti. Harjoittele ennen kuin alat tehdä isompaa työtä. Erilaiset kankaat ja langat käyttäytyvät eri tavoin.
Löydä luovuutesi langalla maalaamalla!