Hiilijalanjälkilaskuri

Tällä laskurilla saat selville, mikä on sinun hiilijalanjälkesi kuluttamasi rahamäärän perusteella.

Merkitse laskuriin, paljonko sinulla menee kuhunkin kategoriaan rahaa kuukaudessa. Ne tuotteet ja palvelut, joita hankitaan harvemmin kuin kerran kuukaudessa (esim. kerran vuodessa), voi merkitä laskuriin jakamalla hankintahinta käyttökuukausien määrällä.

Ruoka

Merkitse tähän kuukauden aikana ruokaan käyttämäsi rahamäärä kokonaisuudessaan. Ruokakustannuksia ei ole huomioitu lainkaan laskurin muissa kategorioissa, kuten vapaa-ajassa. Laskurissa ei ole huomioitu myöskään alkoholijuomia eikä tupakkatuotteita. Ne voit siis jättää pois kulutuksestasi.

Kasvisperäiset elintarvikkeet
€/kk
Eläinperäiset elintarvikkeet
€/kk
Arkimenot
Tietoliikenne ja viihde-elektroniikka
€/kk
Kodinkoneet ja huonekalut ym. kestohyödykkeet
€/kk
Kodin lyhytkestoiset tarvikkeet
€/kk
Vaatteet, kengät ja laukut ym.

Tässä kategoriassa on merkitystä sillä, ostatko vaatteet uutena vai käytettynä, ja suositko kalliita brändejä vai huokeampia vaihtoehtoja. Hiilijalanjälkilaskelman todenmukaisuus riippuu paljon materiaalista ja hinnasta. Esimerkiksi merkkipaita saattaa maksaa moninkertaisesti toiseen paitaan nähden, vaikka päästöt olisivat samaa luokkaa.

€/kk
Henkilökohtainen hygienia
€/kk
Terveydenhoidon tarvikkeet, lääkkeet ja lääkärikäynnit
€/kk
Vapaa-aika ja harrastukset
€/kk
Liikkuminen
Julkinen liikenne

Alennushinnat vaikuttavat hiilijalanjälkilaskelman lopputulokseen. Todellisuudessa kuukausilipun hinta kertoo vain karkean arvion aiheutuneista päästöistä.

€/kk
Polkupyörä ja varusteet ym.
€/kk
Oma auto
km/kk
Asuminen
Sähkö
€/kk
Kotivakuutus
€/kk
Asumiskustannukset
€/kk

Jotta saat tietää hiilijalanjälkesi, täytä myös kohdat:

  Hiilijalanjälkesi

  YHTEENSÄ: kg CO2e vuodessa

  Tämä hiilijalanjälkilaskuri pohjautuu sellaisten tuotteiden ja palveluiden päästöihin, jotka löytyvät Helsingin yliopiston Kuluttajatutkimuskeskuksen laatimista kohtuullisen minimin viitebudjeteista. Tämän vuoksi laskurin tulos ei ole täysin verrannollinen keskivertosuomalaisen hiilijalanjälkeen, joka voi sisältää eri tuotteita ja palveluita.

  Keskivertosuomalaisen hiilijalanjälki on 10 300 kg hiilidioksidiekvivalenttia. Vuosittainen hiilijalanjälkesi on % keskivertosuomalaisen hiilijalanjäljestä.

  Sinun CO2e kulutuksesi

  Suomalaisen CO2e keskivertokulutus

  10 300 kg CO2e