Vauvansukat

Pitkät varret pitävät sukat jalassa

Pitkien varsiensa ansiosta vauvansukat pysyvät hyvin jalassa. Yhdestä 100 gramman lankakerästä syntyy 3-4 paria ohjeen mukaisia sukkia. Mallisukassa käytetty Novitan Nalle-lankaa.

Koko: 70(80) cm

Sukkapuikot: Novita nro 3 tai käsialan mukaan

Mallineuleet: Joustinneule suljettuna neuleena: neulo *1 oikein ja 1 nurin*, toista *-*. Sileä neule tasona: neulo silmukat oikealla oikein ja nurjalla nurin. Sileä neule suljettuna neuleena: neulo kaikki kerrokset oikein.

Tiheys: 22 s ja 30 krs sileää neuletta = 10 cm

Luo 40(44) s puikoille ja jaa s:t tasan neljälle puikolle. Neulo joustinneuletta suljettuna neuleena.

Kun joustinneuleen korkeus on 8 cm, neulo 1 krs sileää oikeaa. Kavenna samalla jokaisella puikolla tasavälein 1 s, työssä on nyt 36(40) s. Neulo vielä I puikon s:t oikein.

Siirrä kantatilkun neulomista varten I ja IV puikon silmukat samalle puikolle, Jätä II ja III puikon silmukat odottamaan. Kantatilkku neulotaan I ja IV:n puikon 18(20) silmukalla neulomalla sileää neuletta tasona seuraavasti: * Nosta 1 s nurin neulomatta (= pidä lanka työn edessä ja pistä puikko silmukkaan kuin neuloisit nurjan silmukan ja siirrä silmukka neulomatta oikealle puikolle), neulo 17(19) s nurin. Käännä työ. Nosta 1 s neulomatta (= pidä lanka työn takana, pistä puikko silmukkaan kuin neuloisit oikean silmukan ja siirrä silmukka neulomatta oikealle puikolle), neulo 17(19) s oikein. Käännä työ.* Toista *-* kunnes kantatilkun korkeus on 12(14) krs. Neulo vielä yksi nurjan puolen kerros.

Aloita sitten kantapohjan kavennukset. Neulo ensin 11(13) s oikein ja sitten 2 s ylivetäen yhteen (= nosta 1 s neulomatta, neulo seuraava s oikein ja vedä nostettu silmukka neulotun yli), käännä työ. *Nosta 1. s nurin neulomatta, neulo 4(6) s nurin ja neulo seuraavat 2 s nurin yhteen, käännä työ. Nosta 1. s neulomatta, neulo 4(6) s oikein ja neulo 2 s ylivetäen yhteen, käännä työ.* Toista *-* kunnes sivusilmukat loppuvat ja olet viimeksi neulonut työn oikean puolen kerroksen.

Jaa kantapäässä jäljellä olevat 6(8) s tasan kahdelle puikolle. Poimi kantalapun vasemmasta reunasta 8(9) s ja neulo poimitut silmukat kiertäen oikein I puikolle. Neulo II ja III puikon silmukat oikein. Poimi nyt kantalapun oikeasta reunasta 8(9) s, neulo ne kiertäen oikein ja neulo vielä samalle puikolle kantapäästä jääneet 3(4) s. Nyt II ja III puikoilla on molemmilla 9(10) s ja I ja IV puikoilla on 11(13) s. Kerroksen vaihtumiskohta on kantapään keskellä. Jatka kaikilla 40(46) silmukalla sileää neuletta suljettuna neuleena. Tee kiilakavennukset: neulo I puikon 2 viimeistä silmukkaa oikein yhteen ja IV puikon 2 ensimmäistä silmukkaa ylivetäen yhteen. Toista tällaiset kavennukset jokaisella kerroksella kunnes työssä on jäljellä 36(38) s. Jatka sileää neuletta ilman kavennuksia.

Kun jalkaterän pituus kantapää mukaan lukien on 8(9,5) cm, aloita kärkikavennukset. Neulo I ja III puikon lopussa 2 s oikein yhteen ja tee II sekä IV puikon alussa ylivetokavennus. Tee tällaiset kavennukset joka krs kunnes jäljellä on 8 s. Katkaise lanka, vedä s:iden läpi, kiristä ja päätä hyvin

Tee toinen sukka samoin.


Ladattavat tiedostot

Vauvansukat