Pyjamabileet

Yökyläily on aina kivaa. Kun sen yhdistää syntymäpäiviin, saadaan huippuhauskat pyjamabileet.

Kakku   

Tee kakun sijaan iso kasa muffineita. Ne saa syödyksi ilman lusikkaa, vaikka tyynypinossa istuen. Jos haluat tarjota juhlavampia muffineita, voit perustaa keittiöön leipomon: Aseta pöydälle koristelutarvikkeita: nonparelleja, elintarvikeväreillä värjättyä kermavaahtoa, suklaarouhetta, karkkeja, kakunkynttilöitä… Juhlijat kuorruttavat ja koristelevat omat muffinsinsa ja tökkäävät niihin kynttilät. Onnittelulaulun jälkeen kaikki saavat puhaltaa kynttilät ja toivoa yhdessä! Kun muffinit on syöty, pyyhitään kädet ja ilta jatkuu tyynykasoja sottaamatta.

Juhlapöytä

Pyjamabileissä ei tarvitse välttämättä juhlapöytää lainkaan, vaan herkkuja voi kasata tarjottimille.Kerrankin saa syödä sängyssä tai tyynyillä loikoillen! Käytä oikeita mukeja ja lautasia, sillä kertakäyttöastiat kaatuvat helposti, jos pöytää ei ole käytössä. Tarjoa herkkuja, joita on helppo syödä. Vältä kuorrutuksia ja suklaata, sillä ne tarttuvat sormiin ja sitten myös peittoihin. Tähti- ja kuu-ukkopiparkakut sopivat yöteemaan. Juomaksi voi tarjoilla lämmintä kaakaota. Juhlava herkkukaakao syntyy, jos siihen dippaa vaahtokarkkeja tai laittaa kermavaahtoa päälle.

Koristelu

Luo mukavan hämärä valaistus. Sytytä lamppuja sopiviin paikkoihin ja aseta niiden viereen iltasatukirjoja. Kasaile tyynyistä, peitoista ja vilteistä kivoja loikoilukasoja sinne tänne. Aseta sekaan nallekarhuja ja unileluja. Rakenna lakanoista majoja, joihin juhlijat voivat pujahtaa köllöttelemään.

Asut

  • Suosikkiyöpaita tai -pyjama
  • Aamutakki
  • Tohvelit
  • Kainaloon rakkain unilelu
  • Löytyisikö unimyssyä?

Leikkejä

  1. Majanrakennuskisa. Anna lasten rakentaa majoja peitoista, lakanoista ja tyynyistä. Lopuksi lapset  äänestävät mielestään parhaan majan. Omaa majaa ei saa äänestää! Eniten pisteitä saanut voittaa.
  2. Tyynysota. Jos kotoasi löytyy sopiva paikka tyynysodalle, se on lapsista aivan varmasti todella hauskaa! Jemmaa koriste-esineet tyynysodan ajaksi , sillä lentelevät tyynyt voivat tipauttaa ne lattialle. Huonekalujen terävät kulmat on myös hyvä suojata, ettei kukaan kolhi niihin itseään.
  3. Iltasatutuokio. Aikuinen tai joku vanhempi lapsi voi lukea juhlijoille heidän suosikki-iltasatujaan. Jos juhlakansa on sopivan ikäistä, heille voi lukea myös kummitusaiheisia tarinoita kuten esim. Mauri Kunnaksen Hui kauhistus! –kirjaa tai Pikku kummitus Lapasen seikkailuja.
  4. Tähtiongintaa. Tee onki kiinnittämällä naru keppiin ja narun päähän magneetti. Leikkaa kartongista kämmenesi kokoisia tähtiä ja kirjoita niihin kunkin juhlijan nimi. Kiinnitä tähtiin metalliset klemmarit, jotta tähdet tarttuvat onkeen. Juhlijat yrittävät onkia magneetilla tähtiä korista. Se jonka nimi ongitusta tähdestä löytyy voi antaa lahjansa päivänsankarille.  Tähden kääntöpuolelle voi keksiä myös jokaiselle jonkun hauskan tehtävän ennen lahjan antamista. Onginnalla voi arpoa myös esimerkiksi hampaidenpesujärjestyksen.

Kuu-ukko kutsuu juhlaan

Unimyssyinen kuu-ukko kutsuu kemuihin.
Ohjeet kortin tekoon