Sydämenmuotoinen patalappu

Kätevä kädensuoja

Patalappu on joka keittiön välttämätön pikku apuri. Sydämenmuotoiseen patalappuun käden sujauttaa kuin taskuun.

Tarvikkeet

Ommeltavan patalapun voi tehdä vanhoista farkuista, pöytäliinasta, verhoista tms. Väliin tarvitset eristävää kangasta, esim. vanhaa froteepyyhettä tai huopunutta villakangasta. Tekokuitukankaita kannattaa välttää paloturvallisuuden vuoksi.

Tee näin

Leikkaa kaksi kokonaista sydäntä päällikankaasta ja yksi välikankaasta sekä kaksi sydämenpuolikasta päällikankaasta. Hyödynnä puolikkaissa sydämissä valmis päärmereuna esim. farkkujen lahkeensuusta. Puolikas on keskeltä 1 cm kapeampi, kuin kokosydän. Leikkaa vielä noin 20 cm pitkä ripustuslenkki esim. farkkujen takasaumasta.

Aseta kaikki kokonaiset sydämet päällekkäin, eristävä kangas väliin ja ompele keskeltä kaikki yhteen. Kiinnitä ripustuslenkki kappaleiden väliin ja ompele suoralla tai siksakilla sydämen ulkoreunan ympäri. Aseta puolikkaat sydämet kokonaisen päälle ja ompele uudelleen ulkoreunan ympäri noin 1 cm päästä reunasta.

Tässä voit käyttää Rag quilt -tekniikkaa eli hapsuttaa reunan leikkaamalla pystysuoria viiltoja noin 0,5 cm välein. Varo leikkaamasta ommelta. Harjaa reuna kynsiharjalla ja leikkaa ylimääräiset langat pois. Pesussa reuna myös hapsuuntuu kauniisti. Vaihtoehtoisesti reunan voi myös huolitella kokonaan leveällä ja tiheällä siksakilla. Reunan voi myös kantata.

Ohje: Kirsi Peltola


Ladattavat tiedostot

Sydämenmuotoinen patalappu