Askarteluvinkkejä

Prässätyt lehdet ja kasvit ovat mainioita ainesta askarteluun. Kuivaa lehtiä reilusti, niistä voit askarrella syksyn mittaan vaikka mitä kivaa:

  • Voit valmistaa puulajien opettelua varten taulun tai lautasenalustan: Tarvitset eri puiden lehtiä, kartonkia, kontaktimuovia ja spriitussin. Paina lehti muovin liimapinnalle ja leikkaa lehti irti. Jätä muovia reilusti lehden ympärille, että saat sen kiinnitettyä alustalle. Paina lehti kartongille ja tasoittele kädellä muovin pinta. Kirjoita lehden viereen puun nimi.
  • Muistipelikortit teet samoista tarvikkeista kuin taulun: Leikkaa kartonki samankokoisiksi paloiksi, mittaa koko suurimmasta lehdestä. Leikkaa kortteja kaksi kertaa enemmän kuin sinulla on puulajeja. Paina lehti kontaktimuoville ja kortti päälle. Leikkaa irti kortin reunoja pitkin. Kirjoita toiseen korttiin puulajin nimi (ja muitakin tietoja, jos haluat) ja päällystä sekin muovilla. Lehtikortti ja tietokortti muodostavat parin muistipelissä.
  • Kontaktimuovilla ja syyslehdillä päällystät vaikka kansion, päiväkirjan tai osoitekirjan. Piirrä aluksi päällystettävän kirjan avulla kaava muovin taustapaperille. Muista käännösvara, että saat käännettyä muovin siististi kirjan sisäpuolelle.
  • Samaan tapaan päällystämällä saat säilyke- tai lasipurkeista ja pahvirasioista kauniita lahja- ja säilytysrasioita sekä kynäpurkkeja.
  • Taulun teet taustapaperista, irtokehyksistä ja lehdistä. Kiinnitä ensin lehdet kevyesti teipillä paperille, sitten lasi päälle. Voit runoilla tai askarrella tauluun muutakin.
  • Ikkunataulun saat, kun kiinnität lehdet molemmilta puolilta kontaktimuoviin. Voit napsauttaa rei’ittäjällä yläreunaan ja laittaa tauluun ripustuslangan.
  • Lehdillä koristat vaikka isänpäivä-, synttäri- tai joulukortin.