Trikoopipo

Nopea ja helppo pipo

Pipo valmistuu trikoopalasta ommeltuna nopeasti. Ohut pipo sopii hyvin syksyllä tai keväällä käytettäväksi.

Materiaali: Joustava kangas, jossa joustoa leveyssuunnassa. Voidaan valmistaa myös käytetystä kankaasta (esim. T-paidasta). Pipoon voi halutessa lisätä nappikorun.

Mitat: Kankaan leveysmitta tarkoittaa pään ympärysmittaa. Jos kankaassa on paljon joustavuutta, silloin mitta saa olla pienempi. Kuitenkin kannattaa leikata reilunkokoinen, koska sitä voi tarpeen tullen helposti pienentää. Valmiina pipo saa olla napakka, muttei tiukka. Sopiva leveys on naisilla 55 – 57 cm ja miehillä 57- 60 cm. Päälaelta istuvan mallin kankaan korkeuden mitta on naisilla 47 cm ja miehillä 52 cm. Roikkuvamallisen tai kääntöreunaisen pipon korkeusmitta on suurempi.

Leikkaaminen: Leikkaa suorakaiteen muotoinen kappale mittojen mukaan.

Taita leikattu kangas leveyssuunnassa kaksinkerroin

Ompele sivusauma- saat tuubin.

Käännä tuubi kaksinkerroin nurjat puolet vastakkain siten, että alimmainen kangas (=pipon päälykangas) on 3 cm pitemmällä. Sovita päähän. Pienennä, jos pipo on liian iso.

Merkitse taitoskohta nuppineuloilla tai langalla.

Avaa taitos ja ompele merkittyyn kohtaan poimulanka pitkillä harsinpistoilla. Kiristä lanka ja solmi päät yhteen.

Merkitse nuppineuloilla tai langalla molempien reunojen keskikohdat. Siirrä päällimmäisen kankaan merkintäkohta alimmaisen kankaan saumakohdan päälle. Kiinnitä nuppineulalla. Tee samoin toisella puolen pipoa. Kiinnitä reunat nuppineuloilla.

Käännä pitempi reunakangas lyhyemmän päälle. Kiinnitä nuppineuloilla. Ompele käänne.

Pipo on valmis! Pitkän pipon alareunaan voi tehdä käännöksen tai vain jättää päälaen löysästi roikkumaan.


Ladattavat tiedostot:

Trikoopipo