Marmoroidut kananmunat

Yllätä pääsiäisvieraat marmoroimalla aamiaispöydän kananmunat! Kananmunat marmoroidaan rikkomalla keitettyjen munien kuori säröille. Liota tai keitä rikkinäisiä kananmunia värjäävässä vedessä. Värjäyksen aikana kananmunan kuoren alle muodostuu kaunis marmorointi.

Tarvitset:
4-5 kananmunaa
n. 5 dl vettä
5 pussia teetä
tai 1 rkl mustaa irtoteetä
1,5 rkl soijakastiketta

  1. Laita munat pieneen kattilaan ja mittaa päälle sen verran vettä, että munat peittyvät. Kuumenna vesi kiehuvaksi, nosta kattila liedeltä ja anna munien seistä vedessä kannen alla noin 20 minuuttia. Nosta munat varovasti kattilasta ja jäähdytä kylmässä vedessä. Jätä kuuma vesi kattilaan.
Käsi käyttää teelusikkaa rikkomaan kananmunaa. Taustalla on kulhollinen kananmunia.

2. Koputtele kananmunien pinta napakasti mutta varovasti rikki lusikan pohjalla.

3. Lisää kattilassa olevaan veteen teepussit ja soijakastike. Kuumenna vesi kiehuvaksi, lisää munat ja keitä 5 minuuttia. Jäähdytä kananmunat kylmässä vedessä ja kuori varovasti.

Kädet pitelevät kananmunaa ja kuorivat siitä kuoret pois. Käsien edessä pöydällä on lautanen, jossa on kolme kananmunaa, joiden kuorissa on halkeamia.

4. Vahvemman värin ja maun saat, jos annat kananmunien olla liemessä yön yli jääkaapissa.

Vinkki! Kokeile värjätä erivärisiä marmoroituja kananmunia kelta- tai punasipulinkuorilla, pakastepinaatilla tai etikkapunajuurien liemellä.