Kummajaiskekkerit

Huhuu! Kaikki oudot otukset ovat kömpineet esiin piiloistaan ja jännittävät kekkerit ovat alkamassa.

Koristelu

Himmennä juhlapaikan valaistusta ja käytä (led)kynttilöitä ja lyhtyjä. Tummasta paperista leikattuja paperilepakoita kiinnitetään seinille ja oviin, tai ripustetaan langalla ja teipillä roikkumaan katosta. Oviaukkoihin kiinnitetään leijumaan voipaperista leikattuja haamuja. Lelulaatikon muovihämähäkit tai -rotat laitetaan esille.

Juhlapöytä

Keksi ruokalajeille hurjat nimet – kuin noidan keittiöstä! Tee jäätelöpalloja ja paina niihin vaikka siivu pyöreää englanninlakritsia; ne ovat ”Lohikäärmeen silmämunia”. Valkoiset vaahtokarkit varrastikuissa ovat ”Keihästettyjä selkänikamia”. Limsa kaadetaan isoon kulhoon, ja sekaan pistetään kellumaan oudon muotoisia jääpaloja. Esimerkiksi jäisiä käsiä saat, kun täytät kertakäyttökumihanskat vedellä ja jäädytät.

Kakku

Valmiina ostettu tai itse leivottu mutakakku sopii kummajaiskekkereihin. Isolle joukolle voi tehdä kakun mokkapalojen ohjeella. Kakkulevystä leikataan iso pää, joka kuorrutetaan ja koristellaan äkäiseksi naamaksi. Terävät hampaat ja vihaiset silmät pursotetaan kermavaahdosta ja leikataan lakritsamatosta.

Asut

Noita-akan asu syntyy tummasta mekosta, huivista ja raitasukkahousuista, lepakon puku viitasta ja tummasta kypärämyssystä, johon ommellaan korvat huopakankaasta. Haamupuku ommellaan vanhasta lakanasta. Osa reunoista jätetään repaleiseksi ilman saumoja, joten ommeltavaa on vähän. Jos teet puvusta kaksiosaisen, haamu pääsee herkuttelemaan riisumalla vain hupun.

Leikkejä

1. Kummajaiskone
Yksi leikkijöistä alkaa tehdä jotain liikettä ja ääntä. Seuraava liittyy jalalla tai kädellä ensimmäisen liikkeeseen ja ryhtyy tekemään omaa liikettä ja ääntä. Näin jatketaan, kunnes kaikki ovat mukana mekastavassa koneessa.

2. Haamupuhelin
Leikkijät asettuvat riviin vierekkäin. Ensimmäinen keksii lauseen ja kuiskaa sen viereiselle, tämä seuraavalle jne. Viimeinen sanoo ääneen, mitä on kuullut.

3. Silmäniskumurhaaja
Leikkijät istuvat piirissä ja jokainen saa esim. Musta Pekka -pelin kortin. Kaikki tarkistavat korttinsa toisilta salaa. Mustan Pekan saanut on silmäniskumurhaaja. Hän yrittää tavoittaa jonkun leikkijän katseen ja iskeä silmää. Kun se onnistuu, leikkijä putoaa pois pelistä ja sanoo: Kuolin!. Jos joku toinen näkee silmäniskun, hän saa sanoa: Epäilen! Leikki jatkuu, kunnes joku toinenkin on nähnyt saman ja sanoo: Todistan! Sitten lasketaan 1-2-3-NYT, ja molemmat osoittavat epäilemäänsä henkilöä yhtaikaa. Mikäli he osoittavat samaa henkilöä, tämän on näytettävä korttinsa. Jos hän ei ole murhaajaa, leikki jatkuu.