Sirkussynttärit

Näissä kemuissa tapaat taikurit, nuorallatanssijat ja pellet.

Kakku

Värjää kermavaahto karamelliväreillä ja koristele kakku esimerkiksi erivärisillä marmeladikuulilla tai muilla hedelmäkarkeilla. Tee paperista värikkäitä pikkuviirejä varrastikkuihin ja pistele niitä kakun reunoille. Varmista, että kynttilät eivät sytytä niitä palaessaan.

Koristelu

Suosi sirkussynttäreillä iloisia perusvärejä. Kirjavat ilmapalloniput toimivat hyvin, samoin serpentiinit ja viirit. Kattoon voi kiinnittää kauniisti säteittäin laskeutuvia kreppipaperinauhoja kietomalla niiden toisen pään esimerkiksi kattolampun kantaan ja teippaamalla toisen pään ylös seinään. Älä kiinnitä paperia kuumenevan lampun lähelle!

Juhlapöytä

Valitse värikkäitä astioita ja kiemurapillejä. Tavallisetkin pillit saavat sirkusvivahteen, jos kiinnität niiden päihin pienet kolmionmuotoiset viirit värikkäästä paperista. Kun niihin kirjoittaa juhlijoiden nimet, ne toimivat pöydässä paikkakortteina.

Voit laittaa jokaisen lautasen viereen pellen punaisen irtonenän. Sillä voi hassutella juhlissa ja sen voi viedä mukanaan kotiin. ”Paljon onnea vaan” kajahtaa reippaasti pellekuoron laulamana!

Laita pöytään sirkuksesta muistuttavaa tarjoilua: donitseja, popcornia, naksuja, karkkeja, jäätelötikkuja. Voit tarjota jokaiselle oman paperitötterön, jossa on karkkeja. Popcornit tai naksut voi pakata pieniin iloisenvärisiin paperipusseihin, joista jokainen voi valita omansa.

Asut

Sirkuslaisten asut syntyvät helposti iloisen kirjavista vaatteista. Pelle tarvitsee vain värikkäät vaatteet, lierihatun ja pellen nenän. Kasvoväreillä voi maalata pellemäisen naaman. Nuorallatanssija voi pukeutua voimistelu- tai balettipukuun ja jumppatossuihin sekä ottaa lisäksi lasten sateenvarjon kainaloonsa. Kimaltavat korut tai hiuspinnit tuovat glamouria. Taikurinhattu syntyy mustasta kartongista ja läpinäkyvästä teipistä, viitta tummasta pyyhkeestä.

Leikkejä

1. Ripusta jokaiselle juhlijalle naru ja kiinnitä donitseja naruihin suunnilleen lasten olkapäiden korkeudelle. Juhlijoiden on yritettävä syödä donitsi narusta käsin koskematta. Nopein voittaa.

2. Anna halukkaiden vieraiden esiintyä.  Pyydä jotakuta olemaan tirehtööri ja kuuluttamaan kunkin esiintyjän vuorot. Onko kodissasi sopiva paikka esiripulle? Sellaisen voi virittää vaikka huovista oviaukkoon, josta esiintyjät vuorollaan saapuvat ”sirkusareenalle”.

3. Notkeiden limbokisa. Kuka pääsee matalimmalta nauhan ali?

4. Tarjoa halukkaille kasvomaalauksia kädenselkään tai poskeen. Tee paperille muutama malli, joista juhlijat voivat valita mieluisimman. Valitse helpot kuviot siveltimellä maalaamiseen tai käytä pientä valmista sabluunaa ja hiukan kostutettua sientä maalin töpöttämiseen.  Jos et ole ennen maalannut iholle, treenaa ensin kuvioita omaan kädenselkääsi.

Taikurin hattu kutsuu juhlimaan

Taikurin hattu -kutsukortti virittää juhlijat tunnelmaan jo ennen juhlapäivää. Kun vedät pupun hatusta, saat luettavaksesi kutsutekstin.
Ohjeet kortin tekoon