Kesän ensimmäiset kukkijat

Kesän ensimmäiset kukat neulotaan nyt kauniisiin villasukkiin. Pälkäneen Marttojen ohje herkuttelee keväisillä väreillä.

Ohje: Pälkäneen Martat
Lanka: Gjestal Janne (50g = 100 m) vihreä (462), keltainen (416) ja valkoinen (402). Jannen sijaan voi käyttää esim. Novita 7 veljestä tai Muumitalo -lankaa.
Puikot: 3,5-4 oman käsialan mukaan. Mallikappaleiden tekoon käytettiin 100g vihreää, 50g valkoista, 50g keltaista Jannea. Keltainen lanka riittää malliin juuri ja juuri, joten löysällä käsialalla saattaa tarvita toisenkin kerän.

Luo 56 silmukkaa. Tee keltainen resori toistaen mallikaavio 1 (rivit 1-6) 4 kertaa. Lisää seuraavalla kerroksella tasavälein 10 silmukkaa siten, että työssä on yhteensä 66 silmukkaa.

Aloita kirjoneule ja tee sukan varsi mallikaavion 2 mukaan (kerroksen 1-60). Kavenna seuraavalla kerroksella (kerros 61) tasavälein 10 silmukkaa. Työssä on nyt 56 silmukkaa.

Tee sukan nilkkaan resori toistaen mallikaavio 1 (kerrokset 1-6) 2 kertaa.

Tee vihreällä langalla vahvistettu kantapää ja kiilakavennukset joka kerroksella kunnes terässä on 50 silmukkaa. Jos tarvitset apua kantapään tekoon, löydät ohjeet Marttojen perussukan ohjeesta.

Tee tämän jälkeen sukan terään mallikaavion 3 mukainen kuvio (rivit 1-4). Jatka sen jälkeen terä loppuun vihreällä langalla. Kun sukan terä on halutun mittainen, tee sädekavennus kärkeen.

Tulosta ohje