Säilytyspussi

Pikkutavarat talteen

Virkkaa kätevä säilytyspussi pikkutavaroiden säilyttämistä varten.

Tarvikkeet

  • virkkuukoukku nro 6 tai 8 käsialan mukaan
  • lanka Novita Joki TAI muu vastaava huopuva lanka, esim. Schachenmayr Wash + Filz It! Fine

Käsiala saa olla löysää, jotta kappaleesta tulee huovutuksen jälkeen taipuisa. Ohjeessa on huomioitu noin 40 % kutistuminen alkuperäisestä koosta.

1. kerros (krs): Tee etusormesi ympäri lankalenkki. Virkkaa lenkkiin 7 kiinteää silmukkaa (ks) ja kiristä lenkki. Jatka virkkaamista spiraalina eli siirry edelliseltä kerrokselta suoraan seuraavalle kerrokselle.

2. krs: virkkaa 2 ks jokaiseen silmukkaan = 14 ks.

3. krs: *virkkaa 1 ks ja 2 ks samaan silmukkaan*, toista *-* = 21 ks.

4. krs: virkkaa *2 ks ja 2 samaan silmukkaan*, toista *-* = 28 ks. Jatka virkkaamista näin, jolloin jokaisella kerroksella työhön tulee 7 silmukkaa lisää. Virkkaa kunnes ympyrän halkaisija on pienemmässä pussissa 21 cm ja isommassa 28 cm. Jatka nyt virkkaamista ilman lisäyksiä reunaa varten 21 cm.

Huovuta säilytyspussi pesukoneessa. Laita ennen huovutusta pussin sisälle muovi tasona siten, että se tulee yläreunan yli. Ompele muovi harsinpistoilla reunaan ki­inni puuvillalangalla. Kiinnitä muovi myös pohjasta muutamalla pistolla. Käytä kir­jopesuohjelmaa 40 ºC ja tavallista pyykinpesuainetta.

Muotoile säilytyspussi mittoihin­sa voimakkaasti käsillä vetäen. Viimeistele pussi silittämällä kuumalla höyryraudalla. Taita lopuksi pussin yläreuna kaksinkerroin ja tee pussin reunaan halutessasi vielä ri­pustuslenkki valmiista nauhasta tai virkkaamalla.

Voit myös koristella pussin esimerkiksi pitsinauhalla ja helmillä. Halutessasi voit myös kiinnittää (liimalla/tarranauhalla) pussin kylkeen liitutaulumaalilla maalatun pikku kyl­tin, johon voit liidulla kirjoittaa mitä pussissa säilytetään.

Ohje ja kuva: Reetta Tossavainen


Ladattavat tiedostot

Säilytyspussi