Kuvan siirtäminen kankaalle

Kuvan voi siirtää kankaalle eri tavoin. Mustesuihkutulostimeen sopivia paperille kiinnitettyjä A4-kokoisia kangasarkkeja saa ostaa mm. käsityöliikkeistä ja tulostustarvikkeita myyvistä liikkeistä. Kuvan voi siirtää myös kuvansiirtoaineella, jota saa ostaa askartelutarvikeliikkeistä.

Kuvan siirtäminen mustesuihkutulostimella tulostuskankaalle

 1. Valmistele kuva tietokoneellasi.
 2. Tee koetulostus. Tee tulostimesi paperilaatikossa olevaan päällimmäiseen paperiin merkki ja tulosta kuva. Näet merkistä, miten päin paperi on laatikossa ja miten kuva tulostuu siihen. Aseta nyt A4-kokoinen tulostuskangas (paperipohjalla) mustesuihkutulostimeesi niin, että kuva tulostuu kangaspuolelle.
 3. Irrota paperi tulosteen nurjalta puolelta. Kiinnitä kuva silittämällä kangasta puuvillan lämpötilalla nurjalta puolelta.
 4. Pese kuva haaleassa vedessä, anna kuivua tai kuivata hiustenkuivaajalla. Nyt kuva on käyttövalmis.

Kuvan siirtäminen kankaalle Powerprint Laserprint Medium -kuvansiirtoaineella

Sopii lasertulostimille ja kopiokoneille. Pohjakankaan pitää olla vaalea.

 1. Valmistele kuva tietokoneella ja käännä se tarvittaessa peilikuvaksi (muuten esim. kirjaimet tulevat lopullisessa työssä väärin päin). Tulosta kuva paperille lasertulostimella. Voit myös ottaa haluamastasi kuvasta kopion laserkopiokoneella. Käännä sekin tarvittaessa peilikuvaksi.
 2. Silitä pala puuvillakangasta, johon haluat kuvan siirtää. Pingota kangas pahvilevylle esim. maalarinteipillä. Merkitse kankaalle, mihin kohtaan kuva sijoittuu.
 3. Sivele ohut ja tasainen kerros kuvansiirtoainetta sekä kuvalle että kankaalle.
 4. Paina kuva kankaalle tasaisesti. Väliin ei saa jäädä ilmakuplia, sillä kuva ei tartu kuplien kohdasta. Voit käyttää esim. telaa tai pankkikortin syrjää ilmakuplien poistamiseksi. Kuivaa kuvaa 10 minuuttia hiustenkuivaajalla ja anna jäähtyä.
 5. Poista paperi tarkasti hankaamalla kostealla sienellä. Huuhtele sientä välillä ja poista irtoavaa paperia työn päältä.

Kirjontakuvion siirtäminen kankaalle silityskynällä

 1. Jäljennä kirjontakuvio leivinpaperille.
 2. Piirrä silityskynällä kuvio paperin toiselta puolelta, paina kynää ja tee viivoista vahvoja. Vaaleille ja tasaisille kankaille viivat voivat olla hennompia. Viivan siirtymistä on hyvä kokeilla ensin tilkulle.
 3. Aseta leivinpaperi kankaalle ja kohdista kuvio haluamallesi kohdalle.
 4. Säädä silitysrauta kankaasi sietämälle lämpötilalle ja paina paperia rauhallisesti raudalla. Älä käytä höyryä. Nosta rautaa ja vaihda toiseen kohtaan. Varo liikuttamasta paperia. Tarkista välillä, miten kuvio on siirtynyt ja jatka tarvittaessa silittämistä. Karkeammille kankaille silitysaika on pidempi. Varo kuitenkin, että et polta kangasta.

Ohje on aiemmin julkaistu Martat-lehdessä 4/2015.